Nieuws Rik Feijen 19 december 2019

Stappenplan huis verkopen

Zelf je huis verkopen? Dan zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan dit stappenplan door en je weet precies hoe jij de verkoop van je huis tot een succesvol einde brengt!

Stap 1: Vraagprijs bepalen

Je wilt voor jouw woning natuurlijk de juiste prijs vragen. Om de verkoop soepel te laten verlopen is het belangrijk om niet te laag maar ook niet te hoog in te zetten. Een manier om te kijken of de vraagprijs die jij in gedachte hebt realistisch is, is door te kijken naar de vraagprijzen van vergelijkbare huizen bij jou in de buurt of in het Kadaster. Ook kun je een waardebepaling uit laten voeren door een makelaar. Een waardebepaling houdt rekening met alle kenmerken van jouw huis, vraagprijzen van vergelijkbare huizen en de actuele huizenmarkt.

Stap 2: Promotieplan

Na het bepalen van de vraagprijs kun je gaan nadenken over de promotie van je huis. Je wil dat jouw huis door zoveel mogelijk mensen gezien wordt. Hiervoor kun je verschillende kanalen inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een verkoopbord in de tuin, sociale media, Funda en je eigen netwerk. In al onze verkooppakketten is de aanmelding van jouw huis bij Funda inbegrepen. Dit doen wij dus voor jou. Zelf kun je ook aan de slag met sociale media. Wil je meer weten over het inzetten van sociale media voor de promotie van je huis, lees dan deze blog . Het belangrijkste onderdeel van de promotie zijn aantrekkelijke foto’s en verkooptekst. Met de juiste foto’s en een goede verkooptekst verleid je mensen tot een bezichtiging. Bij Easie hebben we verkooppakketten inclusief én exclusief woningfotografie en de opmaak van een woningtekst. Je kunt dus zelf bepalen of je dit zelf wilt doen. Hulp nodig bij het schrijven van een verkooptekst? Lees dan deze blog voor tips.

Stap 3: Huis verkoopklaar maken

Als de promotie van je huis van start is gegaan is het hoog tijd om je huis verkoopklaar te maken. Je wil je huis tenslotte zo goed mogelijk presenteren aan de kijkers. Zorg ervoor dat je huis er netjes bij staat en je tuin er uitnodigend uitziet. Met een netjes, schoon en opgeruimd huis geef je je kijkers een neutrale blik in de woning. Waar moet je allemaal aan denken bij het verkoopklaar maken van je huis? In deze blog geven we je een aantal tips.

Stap 4: Bezichtigingen

Met onze verkooppakketten heb je de keuze om de bezichtigingen zelf te doen of (gedeeltelijk) door ons. Het beste is om te proberen de bezichtigingen overdag te plannen, zodat de kijkers je huis bij daglicht kunnen bekijken. Natuurlijk moet je je huis ook voorbereiden op de bezichtigingen. Je wilt namelijk dat ze een goede eerste indruk van de woning krijgen. Hoe je dat doet? Met deze 10 tips maak jij het verschil!

Stap 5: Onderhandelingen

Als er kijkers geïnteresseerd zijn en een serieus bod hebben uitgebracht kunnen de onderhandelingen van start! De onderhandelingen zijn een spannende tijd voor zowel de koper als de verkoper, daarom kunnen onze verkoopmakelaars je hierin altijd bijstaan. Je kunt een bod niet alleen afwijzen of accepteren, je kunt ook een tegenbod doen met andere voorwaarden of andere prijs. Om het jezelf wat makkelijker te maken is het verstandig om van tevoren een minimum verkoopprijs met jezelf af te spreken en in hoeverre je over welke zaken wilt onderhandelen.

Stap 6: Koopovereenkomst opstellen

Zijn jij en de koper het eens over de prijs? Dan wordt er een koopovereenkomst opgesteld. In de koopovereenkomst staan de afspraken die jullie met elkaar hebben gemaakt. Na het ondertekenen van deze akte heeft de koper drie dagen wettelijke bedenktijd. Daarna is de verkoop definitief, tenzij de koper zich beroept op de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Stap 7: Naar de notaris

Om de verkoop helemaal af te ronden moeten jij en de koper langs bij de notaris. Hier tekenen jullie de leveringsakte en overhandig je de sleutels aan de koper. De notaris zorgt ervoor dat de koopsom wordt verrekend en dat het huis op naam van de nieuwe eigenaar komt te staan.

Sta jij op het punt je huis te koop te zetten? Bij Easie helpen we je daar graag mee. Met onze verkooppakketten bieden we jou een dienstverlening aangepast aan jouw wensen. Bovendien betaal je bij ons een vast bedrag voor al onze diensten waardoor je van tevoren precies weet wat de verkoopkosten zijn. Meer weten over onze verkooppakketten? Bekijk ze hier !

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan