Woninginrichting Rik 21 september 2022

Tips en adviezen over isolerende raamdecoratie

U heeft het vast al doorgehad, dat de gas en energierekeningen op het moment torenhoog zijn. Als u hier op kosten wil besparen, dan is het handig om te gaan kijken naar isolerende raambekleding. Het MilieuCentraal heeft zelfs berekend dat je tot €220 per jaar kan besparen, het enige wat u nodig heeft hiervoor is de juiste raamdecoratie. Daarom willen wij graag een paar tips en adviezen met u bespreken, zodat u de juiste keuze maakt. Zie website voor verschillende isolerende raamdecoratie

Het isoleren van de ramen

Het lijkt logisch, maar wat al erg veel kan schelen is het sluiten van uw gordijnen in de avond en nacht. Dit zorgt ervoor dat de kou niet binnenkomt en het huis dus al warmer is zonder de hulp van uw verwarming. Als het mogelijk is, dan is het ook verstandig om uw gordijnen niet voor uw verwarming te laten hangen. De gordijnen houden de kou buiten maar zorgen er dan ook voor dat de warmte van de verwarming niet de kamer binnenkomt.

De gordijnstof & het glas

gordijnen liggen natuurlijk voor de ramen, en die zijn dan weer van glas gemaakt. Het verschil tussen een raam en gordijn is dat het gordijn warmer wordt. Ook al heb je goed isolerend glas, het blijft koud aanvoelen. Maar een gordijnstof niet, die voelt niet koud aan. Hierdoor voelt het met gordijnen ook sneller warm in je huis, zonder dat je daar de verwarming aan voor hoeft te doen. Het is dan wel handig om erbij te vertellen dat hoe dikker de stof die u kiest, hoe beter de isolerende werking is. Velours gordijnen werken dus minder goed dan een dikke gordijnstof.

Goed afsluiten van de gordijnen

Naast het kiezen van goede en dikke gordijnen, is het ook verstandig om de gordijnen goed af te laten sluiten rondom het raam. Doordat je de ramen heb afgesloten kan er minder koude lucht de kamer binnenkomen. Hoe ga je dit voor elkaar krijgen? Er zijn hiervoor 2 opties:

  1. Maak een bocht in uw rails, hierdoor valt de rails rondom het kozijn waardoor er geen koude lucht langs de gordijnen komen

  2. Een iets minder chique oplossing, maar wat wel goed werkt is om de rails nog langer te maken zodat het voorbij het raam komt.

Bekijk Blackout 100% verduisterende rolgordijnen

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan