Nieuws Rik Feijen 2 oktober 2019

Tips voor de Open Huizen Dag

Op deze dag heb je als verkoper de kans om op één dag verschillende geïnteresseerden je huis te laten zien. Het is voor mensen die een huis zoeken een laagdrempelige manier om zich te oriënteren op de huizenmarkt. Voor verkopers dus de uitgelezen kans om hun woning onder de aandacht te brengen. In dit artikel geven we je 6 tips waar je als verkoper iets aan hebt!

1) Opruimen en schoonmaken

Een logische tip, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Een rommelig huis maakt geen goede eerste indruk bij de kijkers. Probeer daarnaast zoveel mogelijk persoonlijke accenten uit het zicht te verwijderen. Leg foto’s, post en de shampooflessen in de badkamer bijvoorbeeld even ergens anders neer. Zo wordt de kijker niet onnodig afgeleid en wordt het makkelijker om zich in jouw huis te zien wonen. Natuurlijk mogen er wel woonaccessoires zoals kaarsen en kussen zichtbaar zijn, want zo houd je je woning sfeervol. Zolang het niet te druk is. Vergeet ook niet de gordijnen lekker open te doen, zodat er voldoende licht binnenkomt. Een lichte woning oogt ruimer en frisser!

2) Wie is er thuis?

Kinderen en huisdieren kun je tijdens de Open Huizen Dag het beste even ergens anders onderbrengen, zodat je de volle aandacht hebt voor de kijkers. Let ook op de geur van je huisdieren. Jij ruikt deze geuren waarschijnlijk niet meer, maar je kijkers wel. Lucht daarom alle vertrekken van tevoren goed door.

3) Geef het bezoek de ruimte

Zijn er bezoekers? Geef ze dan de ruimte en voorzie ze als dat nodig is van wat extra informatie. Het helpt om van tevoren een kort praatje over je huis voor te bereiden. Zo kun je je huis in het kort introduceren aan je bezoekers voordat ze gaan rondkijken. Door ook iets te vertellen over wat je zelf fijn vindt aan het huis geef je de bezoekers meteen een gevoel met het huis mee. Geef je bezoekers tijdens het rondkijken genoeg ruimte om een indruk te krijgen van de woning. Natuurlijk bepaal je zelf waar je je bezoekers wel en niet zelf laat rondlopen. Wellicht is de bovenverdieping wat persoonlijker en leid je ze daar liever even rond. Probeer tijdens het rondleiden niet te veel te vertellen. Het is belangrijker dat de kijkers zelf je huis kunnen ervaren.

4) Beantwoord vragen eerlijk

Echt geïnteresseerde kijkers zullen vragen voor je hebben. Probeer deze zo goed mogelijk te beantwoorden en verwijs bij twijfel door naar je makelaar. Het eerlijk beantwoorden van de vragen is belangrijk, want als verkoper heb je een meldingsplicht. Je mag geen informatie over eventuele gebreken achterhouden, dus het beste is om hier meteen eerlijk over te zijn. Vragen over biedingen hoef je natuurlijk niet te beantwoorden als je dat niet wilt. Ook hiervoor kun je doorverwijzen naar je makelaar.

5) Zorg voor koffie met iets lekkers

Met koffie, thee en iets erbij creëer je een fijne sfeer in huis. Je geeft je bezoekers er een warm welkom mee of iets om even lekker mee te gaan zitten. Bovendien is het altijd fijn om je bezoek iets aan te kunnen bieden als je met ze in gesprek bent.

6) Verzamel contactgegevens

Zijn er kijkers waarvan je het idee hebt dat ze serieuze interesse hebben? Wissel dan contactgegevens uit, zodat ze je kunnen bereiken op het moment dat ze vragen hebben of een tweede bezichtiging willen doen.

Doe jij mee met de Open Huizen Dag en heb je nog een vraag over hoe je dit het beste aanpakt? Neem dan gerust contact op met een van onze makelaars!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan