Woninginrichting Rik 28 december 2022

Tips voor het inrichten van je nieuwe huis

Het koopcontract is ondertekend, nu is het wachten op de sleutel. Dan kun je echt aan de slag. Ondertussen kun je alvast nadenken over het inrichten van je nieuwe huis. Welke stijl kies je en welke kleuren en materialen horen daarbij? We helpen je handje met wat tips voor het inrichten van je nieuwe huis.

Inspiratie opdoen

Begin met het opdoen van inspiratie voor het inrichten van je nieuwe huis. Blader door magazine en bezoek een aantal woonwinkels. Ook online kun je een hoop tips vinden en interieur webshops bezoeken. Denk ook na over de materialen die je mooi vindt. Houd je van een moderne inrichting, bezoek dan webshops die industriële meubels verkopen. Houd je meer van natuurlijke materialen zoals hout, kijk dan eens op Hardhoutdiscount.nl, hier vind je bijvoorbeeld mooie boomstamtafels. Ontdek zo wat je mooi vindt en wat je minder mooi vindt. Zo ontstaat er vanzelf een beeld over de stijl waar jij je bij thuis voelt. 

Maak een moodboard

Heb je al wat ideeën opgedaan? Pak dan een paar woon en interieur tijdschriften en knip je mooiste meubels uit en verzamel kleuren die je mooi vindt. Heb je hier geen tijd voor, dan kun je ook online een moodboard maken via bijvoorbeeld de app van Pinterest. Zoek op internet allerlei meubels en woonstijlen die je mooi vindt en prik ze op je Pinterest bord.

Indeling maken

Nu je weet welke meubels je gaat kopen kun je alvast een indeling gaan maken. Pak de bouwtekening of plattegrond erbij en kijk kritisch naar de ruimte. Waar staan je meubels op hun best? Is het mogelijk om een serre of een aanbouw te plaatsen om meer ruimte te creëren? Nu kan het nog, ben je eenmaal ingetrokken dan begin je er vaak niet zo snel meer aan.

Kleuren kiezen

Kleur is bepalend voor je interieur. Kies je voor pasteltinten of liever voor felle kleuren. Het maakt niet uit, zolang jij je er fijn bij voelt. Je kunt ervoor kiezen om de basis rustig te houden en wat meer uit te pakken met opvallende accessoires. Kies je voor meer kleur, dan is het vooral belangrijk dat de kleuren bij elkaar passen.

Beginnen bij de basis

Aan de hand van je budget kun je het beste eerst de basis aanbrengen. Met de basis bedoelen we de vloeren, wandafwerking en raambekleding. Gebruik per etage zoveel mogelijk dezelfde vloer, dat creëert rust en ruimte. Als je de vloer kiest houdt het dan praktisch. Heb je huisdieren? Dan is vloerbedekking waarschijnlijk niet de beste keuze. Ook met kleine kinderen is het handig om voor een vloer te kiezen die makkelijk schoon te maken is.

Een lichtplan maken

Verlichting is ook een belangrijk onderdeel van je inrichting. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar toch erg belangrijk. Kijk waar de stopcontacten zitten en maak een lichtplan door na te denken over het soort licht dat je op een bepaalde plek nodig hebt. Kies voor functionele verlichting op plekken waar je veel licht nodig hebt, zoals in de keuken of de eethoek.

3D ontwerp maken

Op internet zijn allerlei websites te vinden waar je je interieur in 3D kunt ontwerpen. Zo krijg je gelijk een indruk hoe de meubels zich verhouden in je woonkamer en of je meubels passen bij de kleuren die voor de muur hebt uitgezocht. Wandel virtueel door je nieuwe huis en kijk wat voor gevoel het je geeft. Misschien kom je er toch achter dat de meubels beter op een andere plek kunnen staan, of je voelt je er gelijk thuis en kunt niet wachten tot de overdracht zodat je kunt beginnen met het inrichten volgens je ontwerp.

Finishing touch: woondecoratie

Staan alle meubels eindelijk op hun plek, dan is het tijd voor woondecoratie. Kussens, tafeldecoratie, kaarsen en planten. Woonaccessoires maken je inrichting tot een thuis. Zorg ervoor dat je woondecoraties passen bij de rest van je interieur, maar schroom niet om contrasterende kleuren te gebruiken. Woonaccessoires mogen best een beetje opvallen, zeker als je rustige kleuren hebt gebruikt in je interieur.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan