Woninginrichting Rik Feijen 26 januari 2022

Trend alert - Houten jaloezieën vs Aluminium jaloezieën: Welke past bij mijn interieur?

Heb je het over raamdecoratie? Dan denk je al snel aan jaloezieën. Jaloezieën zijn erg populair; je ziet ze in steeds meer huizen terug. En dat is niet gek, de jaloezieën hebben een warme landelijke uitstraling die veel ruimtes in huis gezelliger maakt.

Alhoewel de keuze voor houten of aluminium jaloezieen afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur, zijn er aspecten die de keuze makkelijker kunnen maken. Bij inhuisplaza.nl kun je voor beide soorten jaloezieen terecht. Ze zijn er in meerdere maten, diktes en kleuren. In dit artikel lees je meer over jaloezieen en kom je te weten of je beter voor houten- of aluminium jaloezieën kunt gaan.

Wanneer houten jaloezieën?

Als je houdt van raamdecoratie met een warme landelijke uitstraling, dan kom je al snel bij houten jaloezieën terecht. Houten jaloezieën zijn er in vele soorten en maten, waardoor er altijd wel een type bij zit die aansluit bij jouw interieur. Voor een lichte versie van het hout kun je bijvoorbeeld gaan voor wit gelakte jaloezieën en als je meer van robuust hout houdt, kun je kijken naar eiken of lindenhout. Bamboe zie je ook vaak voorbij komen.

Over het algemeen zijn houten jaloezieën eenvoudig te onderhouden. Als je er af en toe een droge doek of stoffer overheen haalt, zijn de jaloezieën wel schoon. Waar je wel op moet letten is dat hout een natuurproduct is. Dat maakt dat het materiaal na verloop van tijd kan verkleuren als er te veel zon op staat. Ook is hout zwaarder qua gewicht en kan hout minder goed tegen vocht dan aluminium. Daardoor kan het zijn dat de jaloezieën relatief lastig omhoog te halen zijn en kun je ze niet in een vochtige ruimte plaatsen.

Wanneer aluminium jaloezieën?

Hou je van een stoere uitstraling en jaloezieën die nog makkelijker te onderhouden zijn? Dan zijn aluminium jaloezieën waarschijnlijk iets voor jou. De aluminium jaloezieën passen bij allerlei soorten woonstijlen. Over het algemeen staat aluminium bekend als materiaal met een stoere, ruige uitstraling. Dat maakt het goed te combineren met industriële items in het interieur. Daarnaast zien aluminium jaloezieën er strak en modern uit. Mensen die niet van een rommelig interieur houden kiezen vaak voor een aluminium versie. 

Aluminium jaloezieën kunnen makkelijk worden schoongemaakt en hebben amper onderhoud nodig. In tegenstelling tot de houten variant, is aluminium ook bestand tegen water. Als materiaal is aluminium bestand tegen zowel vuil, vet als vocht. Daarom kan het niet snel vies worden en is het ook schoon te maken met een vochtige doek. Bij hout is dit vaak niet het geval. De aluminium jaloezieën kun je daarom ook goed in vochtige ruimtes plaatsen.

Daarnaast is het nog een bijkomend voordeel van aluminium is dat het in vergelijking minder zwaar is dan hout. Dat maakt het makkelijker om de jaloezieën omhoog te halen. Daar heb je in verhouding minder kracht voor nodig.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan