Bart Pype 7 mei 2020

Tuin klaarmaken voor de zomer

We hebben de eerste zonnige dagen van dit jaar al gehad, dus de zomer staat bijna voor de deur! Heerlijk buiten zitten en genieten van het weer met een goed boek. Maar voordat je de de tuinstoelen erbij pakt is het tijd om het terras en de tuin klaar te maken. Dit kan wat tijd kosten, maar met dit handige stappenplan heb je jouw tuin supersnel zomerklaar!

1) Terras schoonmaken

Heb je een terras? Dan breng je hier waarschijnlijk de meeste tijd door. Wel zo fijn als het er dan netjes en schoon uitziet. Door aan de slag te gaan met een hogedrukspuit of groene zeep kun je de groene aanslag die is ontstaan verwijderen. Het is het beste om al het onkruid dat tussen de tegels begint te groeien nu nog te verwijderen. Hoe beter het weer wordt, hoe sneller dit gaat groeien en uit de hand loopt. Is het terras nog een beetje kaal naar jouw smaak? Ga dan op zoek naar leuke potten en andere tuinaccessoires om het aan te kleden. Zo kun jij de hele zomer genieten van een gezellig terras!

2) Het gazon een oppepper geven

In veel tuinen ligt er naast een terras ook een gazon. Zonder hier iets aan te doen zal het gras er nu niet zo florissant uitzien. Daarom is het nu hét moment eens onder handen te nemen. Ga er eens met de grasmaaier overheen en verwijder het onkruid dat zich er heeft genesteld. Blijven er kale plekken achter? De maanden mei/juni/juli zijn ideaal om gras bij te zaaien als dat nodig is! Daarnaast is het verstandig om je gazon ook te bemesten, ook als je geen gras bij hebt gezaaid. Door de bemesten geef je het gras een boost waardoor het voller kan groeien.

3) Onkruid verwijderen en snoeien

Misschien zie je het inmiddels al niet meer, maar het onkruid in de tuin heeft de afgelopen maanden waarschijnlijk vrij spel gehad. Tijd om hier iets aan te gaan doen! Hoe hoger de temperaturen oplopen, hoe sneller het onkruid zal groeien. Als je er op tijd bij bent is het ook makkelijker bij te houden. Sommig onkruid laat zich er gemakkelijk met de hand uittrekken, voor hardnekkiger kruid kun je beter een schoffel gebruiken. 

Planten, struiken en bomen houden aan de winter vaak dorre takken en knopjes over. Om de plant de kans te geven weer te gaan bloeien kun je deze het beste verwijderen. Ben je een beetje aan de late kant met snoeien? Let dan op dat je geen gewassen meer snoeit die al in bloei staan.

4) Nieuwe planten, bomen en struiken

Nu je de borders van ongewenste begroeiing hebt ontdaan wordt er zichtbaar waar je nog wat opvulling kunt gebruiken. De beste tijd om nieuwe planten in je tuin te zetten is het voorjaar. Kies dus een mooie dag uit en ga lekker de tuin in. Let er wel op dat de ene plant of boom wel goed tegen de zon kan en de andere niet. Kijk dus even goed op het label voordat je het in de grond zet.

5) Tuinmeubels schoonmaken

Je bent er bijna! De hele tuin ligt er nu netjes verzorgd bij. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het tevoorschijn halen van de tuinmeubels. Of ze nou de hele winter buiten of in de schuur hebben gestaan: ze kunnen vast wel een sopje gebruiken. Houten tuinmeubels kunnen het beste ook even onder handen genomen worden, zodat ze goed beschermt zijn tegen de zon. 

Je tuin is nu helemaal zomerklaar! Het kost even tijd, maar dan heb je ook een tuin waar je de hele zomer optimaal van kunt genieten.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan