Verbouwing Rik 26 december 2022

Uitgelicht: de grootste afknappers bij bezichtigingen

Als huiseigenaar wil je vanzelfsprekend een zo hoog mogelijk bedrag vangen wanneer je jouw huis te koop wilt zetten. Daarbij is een bezichtiging het perfecte middel om het enthousiasme van eventuele kopers aan te wakkeren. Er zijn echter ook enkele zaken die een afknapper zijn voor potentiële kopers tijdens een bezichtiging. Zou jij graag willen weten wat deze afknappers zijn? In deze blog vertellen we je hier uitvoerig over! Zodoende weet je zeker dat deze afknappers niet zullen ontstaan bij je eigen bezichtiging.

Ouderwetse tegels

In de eerste plaats zijn ouderwetse tegels een grote afknapper voor kopers tijdens een bezichtiging. Dit kan zowel gelden voor de badkamer en/of keuken, maar ook voor andere ruimtes in je huis. Als je tegels hebt die ouderwets en verouderd ogen, dan heeft dit een negatieve invloed op de waarde van je huis. Bovendien roep je hiermee geen positief gevoel bij kopers op tijdens een bezichtiging. Volgens vastgoedexperts is het daarom van groot belang om bijvoorbeeld je wandtegels keuken te vervangen voordat je je huis aanbiedt op de markt via bijvoorbeeld Tegelsinhuis.nl.

Goedkope vloeren

Daarnaast is ook goedkope vloerbedekking een afknapper bij bezichtigingen. Wanneer je gebruik maakt van goedkope materialen zoals laminaat of vinyl, dan heeft dit een negatief effect op de waarde van je huis. Kopers willen graag dat een huis mooi en luxe is ingericht, wat bij goedkope vloeren niet evident is. Als je dus van plan bent om je vloerbedekking te vervangen voordat je het huis te koop zet, verdiep je dan goed in de verschillende materialen en opties.

Kleine keukens

Tot slot is een kleine keuken een grote afknapper voor potentiële kopers. Niemand wil de stress hebben dat er niet genoeg ruimte is om aan te tafel te zitten met meerdere personen of om verschillende activiteiten uit te voeren in de keuken. Mensen geven hierbij aan dat bij een kleine keuken het effect minder sterk is als er meer licht is, maar een compleet nieuwe keuken blijft uiteindelijk altijd beter. Als je het huis aanbiedt op de markt, is het mooi meegenomen als je een keuken hebt die goed qua maatvoering en uitstraling bij de rest van het huis past.

Al met al zijn er een aantal zaken die een afknapper kunnen zijn tijdens de bezichtiging van je huis. Door hier rekening mee te houden, kun je ervoor zorgen dat het enthousiasme bij potentiële kopers aangewakkerd wordt.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan