Anne Fleur Kolthof 6 december 2023

Van leeg naar geweldig: tips voor een nieuwe woonkamer

Trek je binnenkort voor het eerst in je nieuwe woning en staat het uitzoeken van een nieuwe inboedel daarom hoog op je to-do lijst? Of wil je het interieur na vele jaren veel woonplezier een keer aan gaan pakken?

In alle gevallen ben je erg druk op zoek naar een nieuw interieur. Maar hoe begin je nu het beste met het uitzoeken ervan? Om je hier wat verder mee te kunnen helpen, hebben we een paar handige punten van aandacht voor je op een rijtje gezet.

Bepaal als eerste de gewenste woonstijl bij jou in huis

Voordat je druk aan de slag gaat met het uitzoeken van een nieuw interieur, is het belangrijk om als eerste te bepalen wat voor soort woonstijl je het liefste in huis haalt. Hier kun je de meubels als een 3 zitsbank namelijk erg goed op afstemmen.

Ga je bijvoorbeeld graag voor klassiek? Retro? Minimalistisch? Of Scandinavisch? Het zijn slechts een paar voorbeelden van stijlen waar je uit kunt kiezen. Zo is er op het gebied van de stijl van het interieur gelukkig voor ieder wat wils.

Wat voor soort meubelstukken komen het beste tot hun recht bij jou in huis?

Je voorkomt natuurlijk het liefst dat het interieur druk en rommelig over gaat komen. Breng daarom altijd in kaart wat voor meubelstukken er het beste tot hun recht komen bij jou in huis. Misschien heb je altijd al gedroomd van een eigen grote hoekbank of je gaat liever voor een wat kleinere bank met een paar handige stoelen.

Door kritisch te kijken naar de indeling van de ruimte, kun je er altijd zeker van zijn dat ieder hoekje optimaal wordt benut. En dat tilt de sfeer van het interieur ook meteen weer naar een hoger niveau.

Meet iedere ruimte in huis van tevoren altijd goed op

Om er zeker van te zijn dat het meubilair helemaal tot zijn recht komt in huis, is het enorm belangrijk dat je als eerste de ruimte nauwkeurig opmeet. Dit maakt het shoppen van het meubilair meteen weer wat makkelijker en je komt er snel achter of een standaardmaat of bijvoorbeeld maatwerk het meest geschikt is.

Eén ding is zeker, dankzij het gigantische aanbod aan kleuren, materialen en formaten dat er vandaag de dag op de markt te verkrijgen is, is de kans erg groot dat je in een woonwinkel al snel gaat slagen.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan