Bart Pype 11 juli 2018

Verf jouw voordeur rood!

Wat is de betekenis van een rode voordeur? Tot voor kort hadden wij geen idee, maar hebben onlangs een aantal interessante redenen gevonden om de voordeur rood te verven.

Eerst een stukje geschiedenis. Het is bij velen bekend dat de kleur rood, in China, de kleur van geluk is. Ieder jaar met het Chinese nieuwjaar, worden duizenden deuren in een rood jasje gestoken. Dit zou de inwoners, volgens een oud geloof, geluk en nieuwe energie geven voor het komende jaar.

Volgens de principes van Feng Shui, trekt een aantrekkelijke ingang tot je huis of tot elk ander gebouw, goede en positieve “Chi” (levensenergie) aan. Als de voordeur aantrekkelijk is zal deze de “Chi” aanmoedigen om naar binnen te komen. Het is belangrijk dat de voordeur of de ingang duidelijk te vinden is. Als je voor een gebouw staat moet in één blik duidelijk zijn: “dit is de ingang”.  Als de ingang naar een gebouw voor een bezoeker al moeilijk te vinden is, dan zal hij ook weinig “Chi” aantrekken. Met een likje rode verf, is jouw voordeur dus een aantrekkelijke blikvanger.

In Schotland, werden volgens traditie, voordeuren rood geverfd op het moment dat de hypotheek van de woning volledig afbetaald was. De kleur gaf dan de boodschap “Wij zijn schuldvrij!”.

Al deze punten zijn natuurlijk erg interessant, maar wij vergeten de simpelste reden: het kan uiteraard ook gewoon zo zijn dat iemand de kleur rood gewoonweg super mooi vindt. Wat de reden ook is om voor deze kleur te kiezen: een rode deur geeft een onmiddellijke wauw factor. Daarnaast geeft een felgekleurde deur, zeker in deze tint, jouw woning een extra dosis persoonlijkheid!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan