Nieuws Anne Fleur Kolthof 27 maart 2024

Verhoog de waarde van een woning met een fraai aangelegde tuin

Wanneer je de verkoop van een woning overweegt zijn er verschillende manieren om de waarde hiervan relatief makkelijk te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw verven van een muur, het herstellen van beschadigde voegen in de badkamer, enzovoorts.

Ook de tuin heeft invloed op hetgeen woningzoekenden op je huis zullen bieden. Een fraai aangelegde tuin werkt uitnodigend. Men heeft deze zomer direct een plek om tot rust te komen! 

Een van de manieren om de tuin op te knappen is het aankleden van het terras. Dit doe je bijvoorbeeld met een buitenkleed, met tuinverlichting of met een nieuwe set aan tuinmeubelen.

Zorg dat de stijl hiervan past bij het interieur in huis. Het helpt je een tuin bij je woonkamer te betrekken, wat een woning groter zal laten ogen. Dat geldt in het bijzonder voor huishoudens die voor een overkapping of serre aan hun woning kiezen. In dit artikel lees je er meer over. 

Creëer een tuinkamer met een serre aan je huis 

Door een serre te realiseren, grenzend aan de woonkamer, creëer je meer ruimte. Zie het als een plek om je even terug te trekken met een mooi boek, een plek waar je kinderen in het voorjaar kunnen spelen, enzovoorts. Een tuinkamer biedt daarbij beschutting wanneer het buiten hard waait of bijvoorbeeld regent. Niets is vervelender dan op warme dagen verplicht in huis te moeten zitten bij een buitje. 

Naast een gesloten serre van glas is ook een overkapping van hout interessant. Het biedt eenzelfde werking, met het verschil dat je er pas later in het jaar onder kunt zitten. Voorzie de overkapping van een aantal heaters. Zo kun je al in het voorjaar naar buiten! 

Zorg voor het opknappen van de borders

Heb je de tuin bij je woning in het verleden van borders voorzien? Knap de borders in het voorjaar op door de bestaande beplanting aan te vullen, het onkruid tussen deze planten te verwijderen, enzovoorts. De border lijkt hiermee weer fris en als nieuw!

Er zijn verschillende manieren waarop je een eventuele groene aanslag op deze borders en bijvoorbeeld de tegels van je terras kunt verwijderen. Een makkelijke en duurzame manier is het gebruik van kokend water. Spoel het hete water over de groene aanslag en verwijder dit vervolgens met een borstel of trekker. Een groene aanslag, het gevolg van mossen en groene aanslag, het gevolg van mossen en algen, doet vaak af aan de fraaie uitstraling van een tuin. 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan