Bart Pype 21 januari 2020

Verhuisdozen inpakken: 5 handige tips

Je hebt een nieuw huis gevonden en de verhuisdatum nadert. Heb jij de verhuisdozen al klaarstaan? Dan wordt het tijd om jouw spullen in te gaan pakken. Maar hoe doe je dit efficiënt en waar ga je beginnen? Wij hebben 5 tips voor je, zodat je met een gerust hart je spullen veilig in en weer uit kunt pakken!

1) Overzichtelijk inpakken

Het ultieme doel is natuurlijk dat jouw verhuizing soepel verloopt. Hiervoor heb je structuur nodig. Begin daarom niet zomaar met het inpakken van verhuisdozen. Probeer dit georganiseerd te doen. Kies er bijvoorbeeld voor om per kamer de dozen in te pakken. Zo kun je in jouw nieuwe huis sneller de juiste benodigdheden voor elke kamer terugvinden. Door de verhuisdozen te labelen of te voorzien van een opschrift met de ruimte waar ze thuishoren kunnen ze meteen naar de juiste plek gebracht worden. Dat scheelt een hoop gesjouw.

2) Breekbare spullen inpakken

Natuurlijk wil je dat al jouw spullen heel aankomen in het nieuwe huis. Pak breekbare spullen daarom in met oude kranten, bubbeltjesplastic of wikkel ze in handdoeken. Voor wat kleinere voorwerpen, zoals kopjes kun je ook sokken gebruiken. Grote breekbare spullen, zoals de tv, computer of magnetron kun je het beste in de originele verpakking vervoeren. Heb je deze niet meer? Probeer dan een doos te vinden die net iets groter is dan het voorwerp, zodat deze niet te veel kan schuiven tijdens de verhuizing. Heb je breekbare flesjes met vloeistoffen? Stop ze in een plastic zakje voor het geval ze breken of gaan lekken.

3) Volgorde van inpakken

De spullen die je dagelijks gebruikt kun je het beste als laatste inpakken. Begin met het inpakken van de seizoensgebonden spullen, boeken, een deel van het servies, en spullen uit de berging, garage en zolder. Deze spullen heb je waarschijnlijk toch niet meer nodig totdat je ze weer uitpakt. Spullen die je de eerste dagen in het nieuwe huis nodig zult hebben kun je in aparte dozen inpakken, zodat je hier niet naar op zoek hoeft. Houd belangrijke spullen zoals paspoort, verzekeringspapieren, sleutels, etc. apart. In het nieuwe huis kun je deze dan meteen op een veilige plek neerleggen.

4) Houd alles bij elkaar

Sommige spullen zul je uit elkaar moeten halen om te vervoeren tijdens de verhuizing. Om ervoor te zorgen dat je geen planken of schroeven mist bij het in elkaar zetten, kun je de onderdelen die bij elkaar horen het beste bij elkaar houden. Doe bijvoorbeeld de schroeven en scharnieren van dezelfde kast in een zakje en doe er een briefje met de bijbehorende gebruiksaanwijzing bij. Vervolgens plak of hang je het zakje aan het meubel waar het bij hoort. Zo voorkom je een hoop frustratie op de verhuisdag!

5) Maak de verhuisdozen niet te zwaar

Een veelvoorkomende fout bij het inpakken is het overbeladen van de verhuisdozen. Het gevolg is dat je de doos niet meer op kunt tillen of dat je een blessure oploopt, en dat is zonde van je harde werk. Test tijdens het inpakken daarom of je de doos nog wel kunt optillen. Het gewicht goed verdelen over de doos helpt ook met de draagbaarheid. Plaats zwarte spullen onderin en vul de doos op met lichte spullen.

Heb je liever geen gedoe met het zelf inpakken van verhuisdozen? Wij bieden je de mogelijkheid aan om jouw verhuizing te laten regelen door De Brabantse Verhuiscentrale. Meer lezen over de mogelijkheden? Kijk dan op de website van BVC of vraag het aan een van onze makelaars.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan