Bart Pype 9 juli 2020

Verhuizen vanwege gezinsuitbreiding: waar moet je op letten?

Het moment wanneer je kiest voor gezinsuitbreiding, ga je een leuke en spannende tijd tegemoet. Vooral als je besloten hebt om te verhuizen naar een huis waar je meer ruimte hebt voor de kleine. Je moet over veel dingen nadenken, zoals hoeveel geld je kunt lenen, in wat voor huis en in welke buurt je wilt wonen. Wij hebben een aantal zaken waar je aan moet denken op een rijtje gezet.

1) Hypotheek

Als je een nieuw huis gaat kopen of voor het eerst een huis gaat kopen is het belangrijk dat je goed hypotheekadvies krijgt. Win daarom advies in bij een hypotheekadviseur. Freek Hypotheek is een onafhankelijke hypotheekadviseur die jou advies geeft passende bij jouw situatie. Houd er ook rekening mee dat er misschien iets gaat veranderen aan jullie inkomen als je minder wilt gaan werken en dat de maandlasten met een extra gezinslid omhoog zullen gaan. Door hier van tevoren alvast over na te denken kun je voorbereid de gesprekken in gaan en je van beter advies laten voorzien.

2) Nieuwe woonwensen

Een nieuw huis betekent nieuwe woonwensen. De reden dat jullie gaan verhuizen is de gezinsuitbreiding dus houd hier rekening mee in de zoektocht. Denk bijvoorbeeld aan het aantal kamers, de totale oppervlakte van het huis, speelruimte en de mogelijkheden van de tuin. Is er eventueel mogelijkheid voor nog meer gezinsuitbreiding na de eerste? Om het overzichtelijk te houden kun je een lijst met de nieuwe woonwensen maken, zodat jouw zoektocht soepel verloopt. Wil jij aangepast aanbod ontvangen, passend bij jouw woonwens? Vul dat via onze website dit formulier in, dan ontvang je als eerste met nieuw aanbod.

3) Nieuwe omgeving

Niet alleen het nieuwe huis moet kindvriendelijk zijn, ook de locatie en omgeving moeten aansluiten bij jullie nieuwe behoeftes als gezin. Er zijn verschillende dingen die je in je overweging mee kunt nemen: de locatie van kinderopvang en scholen, groen- en speelvoorzieningen in de buurt, de kindvriendelijkheid van de wijk en of er meer jonge gezinnen in de wijk wonen. Het belangrijkste is dat jouw kinderen kunnen opgroeien in een veilige buurt!

4) Verzekeringen

Bij het kopen van een eerste huis of gezinsuitbreiding hoort ook het aanpassen van verzekeringen. Als je al een huiseigenaar bent heb je waarschijnlijk al een aantal verzekeringen die bij het huis horen, dus werp hier eens een kritische blik op en kijk of je verzekeringen misschien moet uitbreiden of beter ergens anders onder kunt brengen. Denk bijvoorbeeld aan de inboedelverzekering, opstalverzekering en de overlijdensrisicoverzekering. Vergeet ook niet dat je het kind aan moet melden als medeverzekerde.

Heb jij vragen waar je onze hulp bij kunt gebruiken? Of wil je meer weten over het afsluiten van een hypotheek? Neem dan contact met ons op!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan