Naomi Doomen 26 augustus 2024

Verhuizen zonder zorgen dankzij goed verhuismateriaal

Je hebt je droomhuis gevonden en het is tijd om te verhuizen. Of je nu voor het eerst het ouderlijk huis verlaat of met je partner en gezin een nieuw paleisje gaat betrekken, er komt veel kijken bij een verhuizing. Daarbij wil je ook dat alles veilig aankomt bij het nieuwe huis. Het is immers wel je leven wat je in verhuisdozen aan het inpakken bent. Investeer daarom in goed, premium verhuismateriaal. Dat is alvast een zorg minder.

Premium verhuismateriaal

Voordat je gaat verhuizen is het goed om eerst te ontdekken welke verhuisdozen het meest geschikt zijn voor jouw spulletjes. De keuze voor premium materiaal is altijd aan te raden. Premium verhuisdozen zijn namelijk extra stevig en gaan lang mee, waardoor je ze met gemak meerdere keren kan gebruiken. Bovendien zijn ze gemakkelijk te vouwen en te dragen dankzij geïntegreerde handgrepen. Het dubbelwandige karton biedt meer stevigheid om je spullen te beschermen. Daarnaast kan dit karton beter tegen druk. Gestapelde dozen zakken dus niet in en het absorbeert schokken tijdens het transport. Je boeken, elektronica of glazen servies kun je zo makkelijker en veiliger vervoeren. Wist je trouwens dat er voor boeken zelfs extra verstevigde verhuisdozen bestaan die je boeken nog meer beschermen tijdens transport? Ideaal als je veel (kostbare) boeken hebt die mee gaan naar het nieuwe huis. Tip: maak een vakverdeling van karton om zo ingepakte glazen beter te vervoeren.

Noppenfolie en inpakpapier

Noppenfolie is heel handig voor kostbare of breekbare bezittingen als beeldjes, kunstwerken en fotolijsten. Gebruik deze folie ook om loze ruimtes op te vullen of om een stootrand te maken in de doos. Leg hiervoor een stuk noppenfolie in de doos en zorg dat de bodem en zijkanten van de doos bedekt zijn. Je kan na het inpakken van de spullen het overige noppenfolie over de spulletjes sluiten en dichtplakken. Daarnaast is het aan te raden speciaal inpakpapier te gebruiken. Bij een goede verhuisspecialist kun je deze aanschaffen. Een goede investering, want je glazen en andere breekbare spulletjes komen dan zonder beschadigingen aan in het nieuwe huis. Bovendien kun je een prop van dit papier ook weer in loze ruimtes van verhuisdozen stoppen om schuiven te voorkomen.

Gebruik de doos goed

Het is misschien gek, maar een verhuisdoos gaat langer mee als je deze ook goed gebruikt. Veel dozen bevatten een limiet aan gewicht wat ze kunnen dragen. Hou hier rekening mee. Of schaf voor zware producten extra stevige verhuisdozen aan. Deze kunnen namelijk meer gewicht aan. Vul de doos vervolgens niet boven de limiet. Dit wordt vaak met een (rode) streep aan de binnenkant van de doos aangegeven. Door de doos niet tot aan de nok toe te vullen, weet je zeker dat je de gewichtscapaciteit niet overschrijdt en dat er ruimte blijft voor je handen in de handgrepen. Verhuisdozen gaan langer mee als je ze op de juiste wijze gebruikt. En je spulletjes blijven beter beschermd.

Begin op tijd met inpakken

Ongemerkt zal je veel meer spulletjes hebben dan je wellicht had verwacht. Begin daarom op tijd met het inpakken van je huis. Doe dit kamer voor kamer. Zo kun je op je gemak bekijken of er nog dingen zijn die je niet mee wil nemen. Wil je liever niet tussen de verhuisdozen wonen? Je kan ook een opslagruimte huren waar je tijdelijk meubels en verhuisdozen plaatst die nog niet naar het nieuwe huis kunnen. Dit biedt vast wat ruimte in het oude huis, mocht je nog zaken willen of moeten opknappen. En het is makkelijk om alles vanuit de opslagruimte weer in fases naar het nieuwe huis te brengen, zodra dat kan. Kan je wel al in het nieuwe huis? Verhuis dan ook per kamer. Dit geeft wat meer rust.

Verhuisstress voorkomen

Iedereen heeft er last van bij het verhuizen; verhuisstress. Er komt nogal wat op je af en dat mag je best omarmen. Je verlaat een plek vol herinneringen en sluit daarmee toch weer een hoofdstuk af in je leven. Daar komen gewoon emoties bij kijken en dat is helemaal niet erg. Daarnaast heb je heel veel zaken die geregeld moeten worden. Financiering, energie opzeggen en aansluiten, adreswijzigingen, klussen en het inpakken zelf kosten lichamelijk en geestelijk veel energie. Om de ergste stress te voorkomen is het goed om een checklist te maken. Of pluk een verhuischecklist van het internet en vul deze aan met voor jullie specifieke zaken die je niet mag vergeten. Deel de checklist op in tijdsblokken. Wat wil je de week voor de verhuizing hebben geregeld, wat twee weken voor de verhuizing et cetera. Wanneer moet je het oude huis uit zijn en kun je in het nieuwe huis? Maak een planning welke kamers je eerst gaat doen en bestel voldoende verhuismateriaal op tijd. Vaak blijven de meest essentiële meubels (bedden, tafel, stoelen) als laatste over in het oude huis, terwijl je kledingkasten, de bank en andere zaken allang over kan hebben. Door alles in kleine stapjes op te delen, is het veel minder stressvol.

Label de verhuisdozen

Of je nu in één keer overgaat naar het nieuwe huis of juist in etappes, het is altijd aan te raden om de verhuisdozen goed te labelen. Label daarbij ook de deuren in het nieuwe huis met A4tje, zodat de verhuisdozen en meubels meteen naar de juiste kamers gaan. Dat is fijn voor een verhuisbedrijf, maar ook voor jezelf. Je hoeft je immers niet af te vragen waar al die dozen heen moeten als ze allemaal in de woonkamer opgestapeld staan. Verhuizen hoeft namelijk niet heel stressvol te zijn, zolang je het overzichtelijk maakt voor jezelf. Bereid je goed voor, kies voor premium verhuisdozen en verhuismateriaal zodat je kostbare bezittingen goed zijn beschermd en heb er plezier in. Investeer in kwaliteit, en geniet van de rust die het geeft te weten dat je spullen in goede handen zijn.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan