HuizenmarktDiensten Rik Feijen 10 januari 2022

Voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis

Nieuwbouwwoningen hebben aanzienlijke voordelen en de standaard van woningbouw in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als nu. Met de behoefte aan woningen op ongekende niveaus, investeren huizenbouwers enorme hoeveelheden middelen in de kwaliteit van hun nieuwbouwwoningen; van uitzonderlijke standaarduitrustingen tot verbeterde energie-efficiëntie. Dus waarom een ​​nieuwbouwwoning kopen? In dit artikel vind je de belangrijkste redenen! 

Voor elk wat wils

Nieuwbouwwoningen zijn er in alle soorten en maten, van kleine studio's tot grote huizen met vijf slaapkamers en er zijn talloze ontwerpen en stijlen om uit te kiezen - voor elk wat wils. Afhankelijk van het stadium van de constructie bieden sommige bouwers een service op maat aan klanten, waardoor ze tegen een meerprijs armaturen en fittingen of een hogere specificatie uit het assortiment van de aannemer kunnen kiezen. In sommige gevallen gaat het om vloeren, stoffering, interieurontwerp of zelfs een tuinaanlegservice. Hierdoor kun je de nieuwe woning perfect laten aansluiten op je behoeften en wensen, net zoals van belang is bij je inboedelverzekering vergelijken

Leeg canvas

Alles in een nieuwbouwwoning is schoon en onaangeroerd door vorige eigenaren - het is alsof je een gloednieuwe auto koopt en deze zo zelf de showroom uitrijdt. De meeste nieuwe huizen zijn ingericht in 'neutrale' kleuren, waardoor kopers vanaf de eerste dag een leeg canvas hebben om hun eigen stijl en persoonlijkheid op te stempelen. 

Hoge specificaties

Het kopen van een nieuwbouwwoning betekent dat je een huis koopt die gebouwd is volgens een veel hogere specificatie dan veel oudere woningen. Ook het aantal 'standaard' voorzieningen in nieuwbouwwoningen is sterk toegenomen. Tegenwoordig hebben veel nieuwe ontwikkelingen ingerichte keukens met fornuis en kookplaat, koelkast/vriezer, wasmachine en vaatwasser, en vele hebben een ingerichte en-suite badkamer of doucheruimte. Nieuwe woningen zijn ontworpen om te voldoen aan de allernieuwste bouwvoorschriften van de overheid en zijn ook uitgerust met de nieuwste verwarmingssystemen, uitstekende muur- en zolderisolatie, ramen en deuren met dubbele beglazing. 

Minder stress en gedoe

Nieuwe huizenkopers kunnen hun nieuwe woning betrekken zodra deze klaar is, er hoeft niet te worden gewacht tot de bestaande bewoners hun woning verlaten. Dit vermindert de keten, wat een van de meest stressvolle onderdelen van het proces kan zijn dat gepaard gaat met het kopen van een tweedehands eigendom. Het verhuizen naar een nieuwbouwhuis is dus op papier een stuk simpeler dan het verhuizen naar een woning waar eerder al anderen hebben gewoond. 

Goed voor de planeet

Nieuwe woningen zijn al zes keer energiezuiniger en genereren meer dan 60 procent minder CO2-uitstoot dan oudere woningen, wat gelijk staat aan 10 duizend kilometer minder autorijden per jaar per huishouden. Dus huiseigenaren van nieuwbouwwoningen kunnen er gerust op zijn dat ze hun steentje bijdragen aan het milieu. Maar het gaat niet alleen om de planeet, een verbeterde energie-efficiëntie bespaart ook geld en door in een nieuw huis te wonen, kan de energierekening met meer dan 500 euro per jaar worden verlaagd. Hiermee zou je bijvoorbeeld een nieuwe smartphone kunnen kopen of de vakantie van je dromen kunnen boeken!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan