Woninginrichting Rik 25 januari 2023

Vormen in de eethoek

Eethoeken bestaan er in allerlei maten. Heb je een grote eetkamer of juist een wat kleinere eetruimte? Voor elke maat eethoek zijn er wel geschikte vormen te vinden. En dan hebben we het niet alleen over de eettafel. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

eethoek Eetkamer

Aan tafel

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt bij vormen in de eethoek is de eettafel. Als je kijkt naar tafels is er keuze genoeg. De meest voorkomende vorm is de rechthoekige tafel. De rechthoekige tafel is het meest geschikt voor een grote eethoek. Aan deze vorm eettafel heb je veel ruimte om spullen kwijt te kunnen. Niet alleen past er veel servies op, ook decoratie kun je makkelijk een plek geven op een rechthoekig exemplaar. Daarnaast kunnen er aan alle zijdes mensen plaats nemen, afhangend van het onderstel. Heb je een kleinere eetruimte dan is een ronde tafel een goede keuze. Aan een ronde vorm eettafel is het gezellig natafelen, omdat je iedereen goed kunt aankijken. Het nadeel van deze vorm is wel dat er minder op de tafel past. Een ovale eettafel past ook goed in een wat kleinere eethoek, door de afgeronde hoeken. Naast al deze vormen zien we tegenwoordig steeds vaker organische vormen in het interieur, zo ook in eettafels. Een organische eettafel heeft afgeronde hoeken, staat erg speels in je eethoek en neemt qua ruimte ongeveer evenveel plek in als een rechthoekige tafel. Qua materialen is er voor elke woonstijl wel iets te vinden. Ga voor een keramische eettafel als je een tafel zoekt die weinig onderhoud nodig heeft, een houten tafel als je een natuurlijke uitstraling op prijs stelt of een (faux) marmeren eettafel voor een chique touch in je eetruimte.

Neem plaats

Niet alleen bij eettafels is de vorm een belangrijk aspect. Ook bij eetkamerstoelen is de vorm van belang. Zo zijn er eetkamerstoelen met ronde vormen. Deze stoel heeft een zachte look en past perfect bij een rechthoekige eettafel. Het breekt namelijk de rechte vorm. Aan een ronde eettafel zijn stoelen met rechte hoeken dan weer een goede keuze. Ook aan een ovale variant staan dat soort stoelen prachtig. Daarnaast kun je kiezen uit eetkamerstoelen met of zonder armleuning. Bedenk zelf wat jij het prettigst vindt zitten. Kijk ook goed naar de beschikbare ruimte. Stoelen met armleuningen nemen nu eenmaal meer plek in beslag. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een aantal stoelen met en een paar exemplaren zonder armsteun. Ook bij het onderstel kun je kiezen uit meerdere vormen. Ga je voor rechte poten, een kruispoot, een U-frame of een sledepoot? Natuurlijk is niet alleen de vorm van de stoel van belang, ook de kleur doet veel qua sfeer. Ga je bijvoorbeeld voor grijze, groene of beige stoelen? Beige eetkamerstoelen zijn erg populair. Ze hebben een natuurlijke look en passen goed bij alle soorten eettafels.

Bekijk dus de ruimte in je eethoek en bepaal zo welke vormen je erin laat terugkomen. Eet smakelijk!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan