Nieuws Rik Feijen 4 september 2019

Waarde van je huis verhogen

Investeren in je koophuis is altijd een goed idee. Je verhoogt je eigen woonplezier én je woning wordt meer waard. Handig als je je huis (op termijn) wilt verkopen. Het kan om relatief kleine aanpassingen gaan, maar je kunt het natuurlijk ook groot aanpakken. Wij geven je 5 investeringen, groot en klein, die de waarde van je woning kunnen verhogen!

1) Gevels verven en opknappen

De gevel en je voortuin zijn het visitekaartje van je woning. Het is daarom belangrijk dat deze er verzorgd uitzien. Zo maakt je huis een goede eerste indruk bij bezoekers. Een mooi verzorgde gevel draagt hieraan bij. Het opknappen van de gevel hoeft niet duur te zijn om er goed onderhouden uit te zien. Je kunt ervoor zorgen dat het verfwerk er netjes uitziet en dat de ramen en deuren schoon zijn. Soms is het voldoende om alles een goede schoonmaakbeurt te geven, maar soms is het nodig om het een en ander te vervangen. Zoals bijvoorbeeld de kozijnen of de dakgoten. Zo maak je de eerste aanblik van je huis helemaal in orde.

2) Woning verduurzamen

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp, ook op de woningmarkt. De kosten van een duurzame investering voor je huis zijn relatief hoog, maar snel rendabel en zorgt sowieso voor een verhoging van de waarde. Heeft je huis nog geen dubbelglas of is je huis nog niet goed geïsoleerd? Dit zijn aanpassingen waarmee de waarde van je huis flink stijgt. Ook de aanschaf van zonnepanelen is een duurzame investering die je binnen een paar jaar hebt terugverdiend. Bovendien hebben deze energiebesparende maatregelen ook direct invloed op jouw energierekening zolang je er zelf nog woont.

3) Renoveren

Met het renoveren van je woning krijg je niet alleen een fijner huis, maar kun je ook meerwaarde creëren. Renoveren kost veel geld, maar voegt aanzienlijk wat waarde toe aan je woning. Twee ruimtes die ideaal zijn om op te knappen zijn de keuken en de badkamer. Houd er wel rekening mee dat iedereens smaak anders is en dat hele uitgesproken ruimtes niet bij iedereen in de smaak zullen vallen. Wil je jouw woning binnenkort verkopen en heb je geen specifieke wensen? Ga dan voor een neutrale uitstraling. Over het algemeen zul je met een neutrale badkamer of keuken zonder al te veel toeters en bellen en goede apparatuur de grootste doelgroep aanspreken.

4) Verbouwen voor meer woonoppervlakte

Het vergroten van je woning is een ingrijpende aanpassing, maar door de extra vierkante meters stijgt de waarde van je huis. Er zijn verschillende manieren om je woning te vergroten. Je kunt bijvoorbeeld je zolder uitbreiden met een dakkapel, een extra kamer creëren of de begane grond uitbreiden met een uitbouw.

5) Tuin opknappen

Net als voor de gevel geldt voor je tuin dat een goede eerste indruk veel waard is. Aan de grootte en de ligging van je tuin kun je niet veel meer veranderen, maar wel aan de staat ervan. Natuurlijk is het afhankelijk van de smaak of de kopers je tuin ook mooi vinden, maar er zijn wel wat basiseisen waar een tuin aan moet voldoen. Staan er goede schuttingen, is er geen inkijk, is het onkruid verwijderd en ligt er nette bestrating? Zien de borders eruit alsof er al een jaar niemand meer naar heeft omgekeken? Dan komen je bezoekers waarschijnlijk niet met een positief gevoel je woning binnen. De tuin is geen doorslaggevende factor voor kopers en draagt niet direct bij aan een hogere waarde, maar is wel belangrijk voor de eerste aanblik. Zorg er daarom voor dat deze er netjes onderhouden uit ziet. Lijkt misschien veel werk, maar met een dagje werk kom je al een heel eind!

Wil jij binnenkort je huis gaan verkopen? Bij Easie kun je zelf bepalen welke diensten jij nodig hebt om je huis succesvol te verkopen! Kijk hier hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan