Nieuws Anne Fleur Kolthof 17 augustus 2023

Waarom is Ibiza een geweldige plek om vastgoed te kopen voor investeringen?

Het kopen van vastgoed is meestal een slimme investering. Er zijn wel veel dingen waar je op moet letten, maar één ding is zeker: als je een huis koopt op een plek waar veel mensen willen wonen, is de kans groot dat je er in de toekomst winst mee maakt. Ibiza is al lang een populaire keuze voor vastgoedinvesteringen.

Dat komt vooral door de prachtige ligging en het feit dat veel mensen graag een huis daar willen hebben. Of je nu een tweede huis zoekt of een villa om te verhuren, op dit moment is het kopen van een huis in Ibiza waarschijnlijk een slimme zet voor de toekomst.

Wil je meer weten over waarom we zo positief zijn over de vastgoedmarkt in Ibiza en welke kansen er zijn om te investeren? Lees dan verder.

De algemene vastgoedmarkt

In de afgelopen 10 jaar zijn zowel de verkoop van huizen als de prijzen van huizen op de Balearen gestaag toegenomen. Maar pas aan het eind van 2019 en het begin van 2020 begonnen de prijzen en tevens de verkopen voor het eerst te dalen sinds de financiële crisis in 2007.

Dit liet zien dat er een soort langzame stop kwam in de groei en dit werd erger gemaakt door de problemen door COVID-19. Vanaf het begin van 2020 tot het einde van 2021 zagen we dat mensen weer meer huizen begonnen te kopen, vooral op de Balearen.

Dit was heel duidelijk op Ibiza. Er waren meer mensen waren die huizen wilden kopen. Mensen begonnen door COVID-19 anders te denken en wilden meer in mooie en natuurlijke gebieden wonen, ver weg van grote steden.

Vooral op Ibiza wilden mensen luxe huizen kopen als tweede huis. Na de eerste groei in 2021 is de stijging van huizenverkopen en prijzen iets langzamer geworden, omdat de problemen door de pandemie minder werden. Maar nog steeds willen veel mensen huizen kopen, meer dan er huizen te koop staan. Hierdoor blijven de prijzen van huizen hoog en stabiel.

Een pand kopen op Ibiza met een toeristische verhuurvergunning

Op Ibiza zijn veel mensen die graag een luxe huis willen kopen om het te verhuren aan toeristen. Maar dit is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Niet alle huizen op Ibiza kunnen legaal worden verhuurd aan mensen die op vakantie komen voor korte tijd. Mensen die hun huis willen verhuren, hebben een speciale vergunning nodig die toeristisch verhuren toestaat.

Maar het krijgen van zo'n vergunning is niet simpel. Er zijn strenge regels waaraan een aanvraag voor zo'n vergunning moet voldoen. Als je meer wilt weten over hoe je zo'n vergunning kunt krijgen op Ibiza, inclusief de regels die op dat moment gelden en hoe je een aanvraag kunt doen, kun je je het beste laten informeren door LET US Ibiza.

Het zou ideaal zijn om een huis te vinden op Ibiza dat al zo'n vergunning heeft. Dit betekent dat alle ingewikkelde aanvraagprocedures al zijn doorlopen en dat het huis aan alle wettelijke eisen voldoet.

Bovendien is de kans groot dat er al vaste klanten zijn die elk jaar terug willen komen naar hetzelfde huis voor hun vakantie. Dit is extra fijn als je al een professionele makelaar en een team hebt dat goed werk doet in het beheren van het huis.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan