Diensten Anne Fleur Kolthof 4 mei 2023

Waarom je vb&t Makelaars inschakelt

Waarom het slim is een makelaar in te schakelen voor koop en verkoop van een woning

Een makelaar, zoals vb&t Makelaars, bemiddelen bij koop of verkoop van een woning. Besluit je om je woning te verkopen of een woning te kopen dan is de makelaar de aankoopmakelaar of verkoopmakelaar. vb&t Makelaars heeft alles in huis om je woning zo snel mogelijk te kopen en te verkopen.

Wat is het takenpakket van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar doet niet anders dan helpen bij het kopen van een nieuw huis. Hij of zij kan je alles vertellen over wat er komt kijken bij het kopen van een woning. Gaat het om nieuwbouw dan kan de makelaar impressies van de woning laten zien. Zo krijg je een eerste indruk van hoe het huis er komt uit te zien.

Andere taken van een aankoopmakelaar zijn: woonwensen in beeld brengen, zoeken van woning die voldoen aan de eisen, bezichtigingen regelen, onderhandelen, begeleiding met juridische en notariële zaken en ondersteuning bieden na het opleveren van de nieuwe woning. Men ondersteuning bieden na oplevering ook wel after sales service.

Wat is het takenpakket van een verkoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar weet alles over de hedendaagse marktsituatie en kan je informatie geven over het verkopen van je huidige woning. De verkoopmakelaar heeft onder andere als taken: advies geven over een goede verkoopprijs, bepalen van een verkoopstrategie, op zoek gaan naar potentiële kopers, rondleiden en ontvangen van potentiële kopers, onderhandelen met de kopers, een verkoopcontract opstellen en juridische en notariële zaken regelen.

Een makelaar kan zowel een aankoop als verkoopmakelaar zijn. Het is hier betreft echter wel zo dat de makelaar geen aan- en verkoopmakelaar tegelijkertijd mag zijn voor een bepaalde woning. Dit mag een makelaar niet, omdat verkopers en kopers diverse belangen hebben.

 

Wat doet een taxateur precies?

De meeste makelaars, zoals ook VB&T makelaars, zijn een taxateur. Een taxateur heeft als specialisme het vaststellen van een verkoopprijs van je woning dat marktconform is. Op basis van de taxatie geeft de makelaar advies over de prijs. Bij het taxeren van een woning wordt er gekeken naar onder andere de ligging van de woning en de bouwkundige staat van de woning. De waarde bepalen is belangrijk voor de hypotheekverstrekking, opstalverzekering en de fiscus. VB&T makelaars kunnen ook jouw woning taxeren.

 

Wat zijn de werkzaamheden van een BOG makelaar?

BOG staat voor bedrijfsonroerendgoed. Dit type makelaar werkt samen met beleggers en ondernemers omtrent grote investeringen. De taken van een bedrijfsmakelaar zijn hetzelfde als die van een aan- en verkoopmakelaar. Echter zijn de makelaars in dit geval gericht op bedrijfspanden.

Bij bedrijfspanden kun je denken aan winkels, bouwgrond, nieuwbouwlocaties en kantoorruimten. De werkzaamheden van een BOG makelaar en een aan- en verkoopmakelaar zijn nagenoeg gelijk al is er wel een belangrijk verschil op te merken. De bedrijfsonroerendgoed markt ziet er namelijk heel anders uit in is verdeeld in twee diverse categorieën. Het gaat om de grondmarkt en de vastgoedmarkt.

Hoe zit het met de taken van een verhuurmakelaar?

Wat een verhuurmakelaar doet is het bemiddelen bij verhuur van kamers, studio’s of woningen. Er zijn een aantal hoofdtaken bij een verhuurmakelaar. Denk aan het opstellen van verhuurcontracten, organisatie van bezichtigingen, vinden van huurders en het aanbieden van huurwoningen, kamers en studio’s.

Voordat zo’n makelaar zaken doet met een huurder vindt er eerst een screening plaats. Aan de hand van deze screening kan een makelaar bepalen of de huurder geschikt is om de woning, studio of kamer te huren of niet. Ook op het gebied van huurwoningen kun je terecht bij VB&T makelaars.

Hoe het zit met kwaliteitsregisters voor makelaars

Sinds 2001 is makelaar geen beschermde titel meer en dat betekent in dit geval dat iedereen zomaar een makelaar mag worden. Je hebt natuurlijk altijd mensen met slechte bedoelingen en daarom zijn er in de makelaarsbranche een aantal registers actief.

Staat een makelaar ingeschreven bij een register dan mag hij of zij zich een officieel Register Makelaar Taxateur benoemen. Heb je als klant te maken met zo’n makelaar dan heb je de garantie dat de makelaar betrouwbaar is en eerlijk zijn werkzaamheden uitvoert. In ons land zijn er twee kwaliteitsregisters actief, namelijk de Stichting Certificering voor VBO makelaars en Stichting VastgoedCert.

Welke brancheverenigingen voor makelaars zijn er in Nederland?

Nagenoeg alle makelaars staan niet alleen ingeschreven bij een register, maar maken ook onderdeel van één van de drie brancheverenigingen. Het gaat om NVM (de Nederlandse Vereniging voor Makelaars), VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed) en VastgoedPro.

Merk je dat een makelaar is aangesloten bij één van deze drie brancheverenigingen dan heb je zekerheid dat de makelaar z’n zaakjes goed op orde heeft. De verenigingen stellen als eis dat de makelaars een bedrijfsverzekering moeten hebben.

Zo krijgen klanten niet te maken met financiële tegenslagen als de makelaar op één of andere manier in de problemen komt. Bij vb&t makelaars zit je goed en heeft z’n zaakjes goed op orde. Ze zijn namelijk aangesloten bij de NVM.

Waar voert de makelaar zijn werkzaamheden uit?

Een makelaar werkt meestal op een makelaarskantoor of werkt als zelfstandige. Tijdens de doordeweekse werkzaamheden heeft de makelaar niet alleen te maken met verkopers en kopers, maar ook met projectontwikkelaars, hypotheekadviseurs, account managers, architecten, verzekeraars, notarissen en juristen.

De makelaar werkt normaal gesproken tijdens kantooruren en elke werkdag is weer anders. Dat maakt het beroep als makelaar zo veelzijdig en uniek.

De ene dag is de makelaar met administratieve werkzaamheden bezig terwijl de andere dag de makelaar afspraken buiten de deur heeft. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld taxatie van een woning, bezoeken van een notaris of bezig zijn met bezichtigingen.

Dromen van een nieuwe woning begint bij vb&t makelaars

De makelaars van VB&T makelaars ondersteunen je bij de aankoop of verkoop van een appartement of woning. Ze hebben jarenlang ervaring als makelaar en weet als geen ander wat er precies speelt op de woningmarkt in Nederland. Samen kun je met ze een scherpe verkoopprijs bepalen of ze kunnen advies geven over de presentatie van je appartement of woning.

Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek ontvang je alle informatie over de koop of verkoop van je woning. Zo’n gesprek kan plaatsvinden op het kantoor, maar kan ook geregeld worden thuis.

De afspraak kan daarnaast geregeld worden buiten kantooruren als dat de wens is. vb&t makelaars letten op de tevredenheid van de klant en zullen aan alle verwachting voldoen, zeker als het gaat om de beginfase van de koop of verkoop van een woning.

Het verkopen van een woning met de EASIE tool

In 2019 heeft VB&T makelaars een nieuwe verkooptool geïntroduceerd met de naam EASIE. Traditionele verkopen van een woning wordt steeds minder gedaan vandaar dat deze tool is ontwikkeld. Deze online tool zorgt ervoor dat de verkoop van je woning vergemakkelijkt wordt.

Daarnaast wordt er gewerkt met vaste tarieven en weet je in elke fase van het verkoopproces precies waar je aan toe bent. De verkoop van je woning is nog nooit zo makkelijk geweest als bij VB&T makelaars.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan