Huizenmarkt Anne Fleur Kolthof 19 januari 2023

Waarom nu kopen?

Tijd om je woning te kopen

Als je eraan toe bent om een woning te kopen dan adviseren wij je ervoor te gaan. Wellicht kun je voorzichtiger zijn met bieden, want er is weer ruimte om te onderhandelen.

Je kunt hiervoor het beste de hulp inschakelen van één van de vb&t Makelaars. Niet alleen onderhandelen zij de beste prijs voor jou, maar zij kijken ook naar andere zaken die je maandlasten kunnen beïnvloeden, zoals het energielabel.

Overigens kun je bij een lager energielabel overwegen om energiebesparende maatregelingen mee te nemen in de hypotheek. Er zijn uitstekende mogelijkheden om die mee te financieren.

Wij kunnen een gesprek inplannen met één van de hypotheekadviseurs van Freek Hypotheek.

Financiële voordelen

Wij kunnen nog wel wat andere redenen bedenken waarom het juist nu de geschikte timing is voor starters en doorstromers om nu de markt op te gaan en de mogelijkheden te ontdekken.

  • De ruimte om verder te onderhandelen met verkopers of een bod te plaatsen.

  • De rente van NGH staat voor de komende 10 jaar vast (vanaf 3,89%).

  • Gunstig aflossen van een lening.

Stel dat je € 405.000 leent, dan kun je middels NHG de lening aflossen met € 1.496 netto maandlast. Alsof dat nog niet genoeg is krijgen starters tot 35 jaar geen overdrachtsbelasting van 2% tot € 440.000 koopsom. Dit geldt ook voor doorstromers tot 35 jaar die niet eerder gebruik hebben gemaakt van deze vrijstelling.

Flinke stap: je (nieuwe) woning kopen

Het proces van het kopen van een woning is erg spannend en niet iets wat je jaarlijks doet. We zien de vraagtekens dan ook vaak verschijnen. De kans is groot dat gedurende de rit de woonwensen veranderen, omdat er meer kennis en informatie wordt opgedaan.

Het is belangrijk om van tevoren goed op de hoogte te zijn van alle stappen die doorlopen moeten worden. Wij onderscheiden drie stadia bij de aankoop van een woning: een goede voorbereiding, bezichtigen en de uiteindelijke aankoop. Natuurlijk helpt vb&t Makelaars je graag tijdens elke fase!

vb&t Makelaars & Freek Hypotheek

Wij zorgen ervoor dat Freek zorgt voor je hypotheek, in iedere fase van je leven. Of je nu je eerste woning koopt, gaat samenwonen of misschien wel gaat scheiden. Ook als je jouw bestaande hypotheek aan wilt passen.

Freek zoekt voor jou de beste oplossing. We regelen natuurlijk ook alle verzekeringen die erbij horen. Anders dan de gemiddelde hypotheekadviseur houdt Freek de hele looptijd van je hypotheek actief contact met je. Zodat jouw hypotheek mee verandert met jouw leven, jouw inkomen en jouw wensen.

Bekijk direct het koopaanbod van vb&t Makelaars in zowel Eindhoven, Helmond als Den Bosch.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan