Huizenmarkt Rik Feijen 20 oktober 2021

Waarom wonen in Eindhoven?

Eindhoven staat voor veel mensen gelijk aan Philips, technologie en Dutch Design. Maar misschien heb jij net als vele anderen ontdekt dat Eindhoven ook een hele fijne stad is om in te wonen. En daar heb je helemaal gelijk is, want Eindhoven heeft veel meer te bieden dan gloeilampen en startups. Eindhoven is een gezellige stad waar veel te beleven is en makkelijk te bereiken is. Wil je meer weten over een huis kopen en wonen in Eindhoven, dan hebben we in dit artikel enkele interessante punten voor je op een rij gezet.

 

Wonen in Eindhoven: prachtige nieuwbouwprojecten

Aan het begin van de vorige eeuw was Eindhoven nog een klein provinciaal stadje met maar 6.500 inwoners. Door de productie van lucifers en later de bekende gloeilampen van Philips steeg het inwonertal snel. Inmiddels is Eindhoven uitgegroeid tot de vijfde stad van Nederland meer dan 230.000 inwoners, en zijn een aantal omliggende gehuchten en kleinere dorpen als Woensel, Acht en Gestel opgeslokt door de almaar groeiende Lichtstad. Ook wat betreft het aantal woningen staat Eindhoven op de vijfde plaats. De stad heeft ongeveer 104.000 adressen en bijna de helft daarvan is een koophuis. En nog steeds blijft de stad groeien, waardoor er flink gebouwd moet worden om aan de toenemende vraag tegemoet te komen. Daarom wil de gemeente Eindhoven in 2022 15.000 nieuwe woningen opleveren die moeten worden gebouwd op zo’n 250 locaties verspreid door de hele gemeente. Als je wil wonen in Eindhoven dan kun je kiezen uit verschillende nieuwbouwprojecten die het komende jaar worden opgeleverd in onder andere zoals Strijp-S, Meerhove, de Kruidenbuurt en het centrum.

 

Wonen in Eindhoven: verschillende woonwijken met elk een ander karakter

De gemeente Eindhoven is eigenlijk een aantal kleinere dorpen die langzaam tegen elkaar aan zijn gegroeid en door Eindhoven zijn geannexeerd. Dat het ooit afzonderlijke dorpen waren kun je nog steeds zien in het karakter van de verschillende wijken. Woensel wat in het Noorden van Eindhoven ligt was ooit een zelfstandige gemeente die op zijn beurt onder andere het dorpje Acht heeft geannexeerd. Woensel bestaat uit een noordelijk en een zuidelijk deel en is de grootste wijk van Eindhoven die meer dan 100.000 inwoners telt. 

Het Centrum is het echte oude Eindhoven. De naastgelegen wijk De Bergen die bekend staat als het Quartair Latin van de stad valt ook onder het stadsdeel centrum en is zeer populair om te wonen vanwege de sfeervolle gebouwen en de gezelligheid. De wijk Stratum ook een goede optie als je in wilt wonen in Eindhoven. Stratum is populair omdat het aan de ene kant grenst aan de zuidkant van het centrum, en aan de andere kant aan een bosrijke omgeving en het landgoed Eikenburg.

Het populairst om te wonen in Eindhoven is de wijk Strijp-S. Dit voormalige industriepark kon je vroeger alleen betreden als je bij Philips werkte, maar tegenwoordig zijn veel oude Philips gebouwen omgebouwd tot bedrijfspanden of woonhuizen. Strijp-S is een populaire wijk voor startups, hippe horecagelegenheden en bijzondere nieuwbouw, en is vooral in trek bij jonge mensen. 

De nieuwe wijk Meerhoven is juist populair bij mensen die de rust van de natuur zoeken. Deze wijk is opgezet als een beeldentuin waarin de gebouwen als beelden het landschap sieren.

 

Wonen in Eindhoven: een jonge stad met veel woongenot 

Als je kijkt naar de gemiddelde leeftijd van de bewoners is Eindhoven een vrij jonge stad. De meeste inwoners hebben een leeftijd die ergens ligt tussen de 20 en 29 jaar. Deels komt dat doordat jongeren die hier hebben gestudeerd in de stad blijven wonen. Maar ook de vele startups trekken veelal jonge werknemers aan die graag in de buurt van hun werk willen wonen. 

Maar wonen in Eindhoven is vooral heel prettig. Er is genoeg te doen, er is veel cultuur en je kunt als je wilt ook de stilte van de natuur opzoeken. 

Wil jij ook wonen in Eindhoven? Informeer dan eens bij een erkende NVM makelaar zoals Easie naar wat de mogelijkheden zijn, en wie weet woon binnenkort ook in deze bruisende Lichtstad.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan