Woninginrichting Rik 23 januari 2023

Waarop letten bij raambekleding kopen?

Raambekleding is er in veel soorten en maten. Ging het in het verleden alleen maar om een ruimte warm te houden door de gordijnen te sluiten, tegenwoordig heeft het zeer zeker ook een andere functie. Het voegt namelijk zoveel extra’s toe aan een ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan vitrage. Het maakt uw woonkamer direct sfeervoller en geeft het een warme uitstraling. Daarbij zorgt dit type raambekleding er ook voor dat de inkijk van buitenaf een heel stuk wordt verminderd. Zo worden nieuwsgierige blikken in de kiem gesmoord. Vitrage is in vele varianten te verkrijgen. Maar op het gebied van raambekleding is nog veel meer mogelijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van verticale jaloezieën? Ideaal voor tuindeuren, een schuifpui of andere grote raampartijen. U bepaalt zelf hoeveel lichtinval u toelaat door ze in een bepaalde stand te draaien. Handig toch?

Raambekleding voor slaapkamers

In slaapkamers is goede raambekleding heel erg belangrijk. U bent namelijk in die ruimte om van uw welverdiende rust te genieten. Wanneer het te licht is hebben veel mensen moeite om de slaap te vatten waardoor ze ’s ochtends niet uitgerust wakker worden. Hiervoor is raambekleding met een verduisterende zijde heel geschikt. Ook ideaal trouwens wanneer u kinderen hebt die slecht slapen. De kamer is zo heerlijk donker dat het warm en veilig aanvoelt. Ook de zogenaamde shutters zijn prettig om in een slaapkamer te gebruiken maar ze passen net zo goed in een andere ruimte. Extra voordeel is dat de shutters warmte goed tegen houden waardoor een ruimte lekker koel blijft.

Isolerende functie van raamdecoratie

In deze dure energietijden draagt goede raamdecoratie zeker bij aan de besparing hierop. Goede, isolerende raamdecoratie zijn rolgordijnen, plisségordijnen en duettes. Omdat het hierbij om een dubbele laag stof gaat waartussen zich luchtkamers bevinden wordt warmte veel beter geïsoleerd. Het heeft ook een dempende werking. Vooral in grote ruimtes is het ideaal om echo’s te vermijden. Wilt u veel keuze op het gebied van raambekleding waar de prijzen ook zeer betaalbaar zijn? Dan loont het om een bezoek te brengen aan Van Kooten woninginrichting in Veenendaal. Zij voorzien u graag van vrijblijvend advies over raambekleding onder het genot van een kopje koffie of thee.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan