Anne Fleur Kolthof 29 juni 2023

Wanneer hang je de vlag uit?

Er zijn ontzettend veel momenten waarbij je een vlag kan uithangen. Dat maakt het ook zo leuk. Buiten de vlag zelf kun je er ook voor kiezen om hier een wimpel bij te hangen. Een wimpel kopen kan op veel plekken en het kan het uithangen net even wat meer bijzonder maken. Hieronder vind je een aantal passende momenten.

Koningsdag

Op Koningsdag kiezen veel mensen ervoor om de Nederlandse vlag uit te hangen. Het is uiteraard ook een mooi moment om te laten zien dat je een trotse Nederlander bent. Ook is dit een goed moment voor de wimpel, want vaak wordt deze in het oranje ook opgehangen met de vlag.

Het valt dan toch net iets meer op. Ieder jaar gaat de koning natuurlijk naar een andere stad en vooral hier zijn de vlaggen op die dag extra aanwezig. Het is een mooi beeld om te zien en maakt de dag ook extra speciaal voor iedereen die er is.

Examen uitslag

Het moment dat je slaagt voor je schoolexamens kun je zeker ook niet vergeten. Het is een groot moment dat gevierd moet worden. De vlag wordt uitgehangen samen met de schooltas en dit laat zien dat jij je examens hebt gehaald.

Vaak is dit ook de vlag van Nederland, maar dat hoeft niet altijd. Het kan ook een vlag zijn waar bijvoorbeeld geslaagd op staat. Als je misschien nog een andere nationaliteit hebt, kun je hier ook de vlag van hangen. Het is alleen maar leuk om de diversiteit van iedereen te zien. De felicitaties zullen zo niet stoppen.

Voetbal gelegenheid

Nederland is een groot voetballand en dit is vooral te zien tijdens het EK en WK. De Nederland vlaggen worden uitgehangen en vaak staat hier de tekst “HUP HOLLAND” op. Het is een mooie manier om de support aan het Nederlands elftal te laten zien. Uiteraard doen er nog veel meer landen mee en ook hier kun je de vlag uithangen.

Op deze manier ziet iedereen een beetje welke landen er aangemoedigd worden. Het zorgt voor een enorme eenheid in het land en dat is vanzelfsprekend prachtig om te kunnen bereiken met zoiets simpels als een vlag ophangen.

Er zijn nog genoeg andere keren waar je een vlag kunt ophangen en er is dus eigenlijk geen verkeerd moment voor. Je kunt hem ook zonder enige reden ophangen en ook dat is geen enkel probleem.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan