Wat betekent het coronavirus voor onze dienstverlening?

30 juni 2020

De gezondheid van onze klanten en medewerkers staat bij ons op nummer 1, zeker tijdens het coronavirus. Dit betekent dat wij geen enkel risico nemen en de richtlijnen van het RIVM strikt opvolgen. Wij informeren je graag over onze dienstverlening middels deze blog.

Onze kantoren blijven voorlopig gewoon open op de normale tijden.

Onze kantoren blijven met een minimale bezetting voorlopig gewoon open op de normale openingstijden. Is een bezoek aan ons kantoor noodzakelijk, dan vragen wij je uiteraard om de voorschriften van het RIVM in acht te nemen. Indien je klachten hebt, zoals verkoudheid, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk, dan verwachten wij dat je niet komt en de afspraak vooraf annuleert.

Bijna altijd zijn er goede alternatieven voor een gesprek op kantoor te organiseren. Wij hebben als uitgangspunt overleggen/ bijeenkomsten per telefoon of middels video conferencing door te laten gaan en alleen in uiterste nood uit te stellen.

We vragen wel om niet langs te komen als een vraag ook telefonisch, per e-mail of via onze website gesteld kan worden.  Mocht een bezoek aan ons kantoor noodzakelijk en mogelijk blijken vragen wij je navolgende op te volgen:

 • Draag een mondkapje bij binnenkomst: op het moment dat je een vaste zitplaats hebt, kan het mondkapje afgezet worden. Wanneer vervolgens wordt opgestaan om bijvoorbeeld naar het toilet of naar buiten te gaan, dient het mondkapje weer te worden gedragen.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand en geef geen handen
 • Was of desinfecteer uw handen zodra u binnen komt.
 • Nies of hoest in uw elleboogholte.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct weg.
 • Was na gebruik van zakdoekjes uw handen.

Conform het advies van het RIVM laten wij onze medewerkers zoveel als mogelijk thuiswerken. Zij zijn uiteraard telefonisch en per mail bereikbaar.

De wachttijden aan de telefoon kunnen langer zijn

Zoals hierboven aangegeven werken er veel collega’s momenteel thuis. Wij doen er alles aan om je te woord te staan, maar mogelijk zijn de wachttijden aan de telefoon langer dan je van ons gewend bent.

We passen onze werkzaamheden aan

Waardebepalingen en bezichtigingen gaan gewoon door mits er niemand ziekte verschijnselen heeft. In dat geval moet er in goed onderling overleg een praktische maar verantwoorde oplossing gezocht worden. Wij sturen geen collega’s die klachten hebben op pad. Heb je klachten (zoals verkoudheid, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk, geef dit op voorhand telefonisch door aan degene met wie je een afspraak heeft, zodat de afspraak verzet kan worden of door een familielid, kennis of vriend van je kan worden overgenomen Als wij bij je aan de deur staan en je hebt klachten dan besluiten wij om niet naar binnen te gaan en de afspraak te verzetten.

Wij hebben als uitgangspunt ‘overleggen/ bijeenkomsten uitstellen waar het kan, en door laten gaan waar het moet’. Dit betekent dat wij extra kritisch kijken welke overleggen/ bijeenkomsten verzet kunnen worden en wat eventueel kan wachten. Veiligheid gaat uiteraard boven alles.

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op de website van het RIVM. Wij rekenen op begrip, en houden je graag via deze blog op de hoogte!

Update 26-11:

Als gevolg van de aanhoudende maatregelen hebben wij een toevoeging gedaan op onze maatregelen op onze vestigingen.We vragen wel om niet langs te komen als een vraag ook telefonisch, per e-mail of via onze website gesteld kan worden. Is een bezoek aan ons kantoor noodzakelijk, dan vragen wij uiteraard om de voorschriften van het RIVM in acht te nemen:

 • Draag een mondkapje bij binnenkomst: op het moment dat je een vaste zitplaats hebt, kan het mondkapje afgezet worden. Wanneer vervolgens wordt opgestaan om bijvoorbeeld naar het toilet of naar buiten te gaan, dient het mondkapje weer te worden gedragen.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand en geef geen handen
 • Was of desinfecteer uw handen zodra u binnen komt.
 • Nies of hoest in uw elleboogholte.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct weg.
 • Was na gebruik van zakdoekjes uw handen.

Onze kantoren blijven met een minimale bezetting voorlopig gewoon open op de normale openingstijden. Is een bezoek aan ons kantoor noodzakelijk, dan vragen wij je uiteraard om de voorschriften van het RIVM in acht te nemen. Indien je klachten hebt, zoals verkoudheid, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk, dan verwachten wij dat je niet komt en de afspraak vooraf annuleert.

Update 14-10:

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen mogen huishoudens nog maar drie personen per dag ontvangen. Bezichtigingen kunnen doorgaan want een te bezichtigen woning is géén privésituatie maar een werksituatie.Samen met de andere brancheorganisaties heeft NVM een aantal nieuwe regels afgesproken. Je leest ze hier:

 • Meerdere bezichtigingen per dag kunnen plaatsvinden, mits iedereen zich houdt aan de RIVM-maatregelen en iedereen gezond is
 • Bezichtigingen vinden plaats wanneer de huidige bewoner níet in het pand aanwezig is
 • Bezichtigingen vinden plaats met de makelaar en maximaal twee personen van één huishouden en eventueel de aankoopmakelaar
 • Andere mensen die de woning willen bezichtigen wachten buiten
 • Alle aanwezigen dragen verplicht mondkapjes, en daarnaast adviseren we het gebruik van handschoentjes
 • Tussen de bezichtigingen zit 10 minuten zodat de verkoopmakelaar u de nodige hygiënemaatregelen kunt nemen
 • Het huis wordt tijdens en in elk geval na elke bezichtiging goed geventileerd.

Update 29-9:

Wij doen er alles aan om jouw huis te verkopen of jouw te helpen in het vinden van jouw droomhuis! Dit doen wij op aanraden van het RIVM weer vanaf vandaag meer vanuit huis.Bezichtigingen, woningopnames, fotografie-afspraken, tekenafspraken etc. gaan gewoon door. Daarbij houden wij ons uiteraard aan de maatregelen en adviezen van het RIVM.Heb je een vraag, wil je een bezichtiging of waardebepaling plannen? Onze medewerkers zijn weer meer thuis aan het werk maar staan gewoon voor je klaar!Je kunt ons bereiken via de telefoon, mailen of je vraag stellen via de chat op de website!

Update 21-4:

Vanavond wordt door Mark Rutte bekendmaakt of de corona maatregelen versoepeld worden. Wij werken op kantoor langzaam toe naar een wat grotere bezetting, uiteraard conform de regels van het RIVM. Zoals je eerder al kon lezen in deze blog hebben wij overal schermen opgehangen voor ieders veiligheid!

NVM kwam vandaag met een positief bericht: de prijzen op woningmarkt blijven stabiel. Ondanks dat we nu al een langere periode leven volgens de gestelde maatregelen, draait de woningmarkt nog steeds goed.

Uit data blijkt dat data de prijs van verkochte woningen in de periode 16 maart – 15 april vergelijkbaar met die van de maand ervoor. Hieruit blijkt dus dat zoekers met concrete aankoopplannen deze ook door zetten.

Ben jij van plan om jouw aankoop- of verkoopplannen door te zetten? Onze makelaars adviseren je graag in de juiste aanpak en begeleiden je graag naar een positief resultaat! Lees hier meer over onze aanpak voor verkoop en aankoop. Of plan een waardebepaling in om jouw verkoop proces te starten!

Update 17-4:

Op alle vestigingen zijn conform de richtlijnen van het RIVM aanpassingen aangebracht aan onze receptie en vergaderruimtes. Zo zijn er schermen geplaatst om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Zo kunnen wij je nogsteeds ontvangen, maar op gepaste afstand!

VorigeVolgende

Update 7-4:

Deze periode zorgt voor een logische vraag: wat gaat de woningmarkt doen? Wij volgen alle ontwikkelingen op de voet en informeren je hierover graag. Heb je een specifieke vraag, voor jouw woning of zoekopdracht? Neem dan contact met ons op! We geven je hieronder een update van de cijfers op Funda.

Sinds het aankondigen van de eerste maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus, is er een verandering ontstaan op de woningmarkt. De ontwikkelingen lijken de afgelopen weken positief te zijn!

 • Er lijkt meer vertrouwen te zijn en waar de afgelopen weken een daling was in het aantal zoekopdrachten en contactaanvragen, lijk er nu weer een stabilisatie te zijn.
 • Het aantal bezichtigingsaanvragen stijgt, dit is een positief geluid voor jou als verkoper!
 • Concrete aankoopplannen blijken te worden doorgezet, blijkt uit cijfers van de NVM. Hoewel het aantal kijkers tijdens een bezichtiging afneemt, blijft de vraag nog altijd vele malen hoger dan het aanbod.

Wij denken graag met je mee

De groei in vertrouwen en het aantal contactaanvragen is een goede ontwikkeling. Daarom vinden wij het ook belangrijk om jou op een zo goed mogelijke manier te helpen wanneer je er voor kiest een woning te kopen of te verkopen.

Zolang de maatregelen omtrent het coronavirus actief zijn, blijven wij je digitale oplossingen bieden! Zo kun je bij ons altijd digitaal bezichtigen, de waarde van je woning krijgen via een digitale waardebepaling en blijven we samen kijken naar fijne oplossingen.

Zo kondigden we in onderstaande update van de blog al aan dat er nu de mogelijkheid is om jouw woning via Matterport te presenteren. Naast deze ontwikkelingen is onze dienstverlening verder zoals je van ons gewend bent, en zijn wij altijd voor je bereikbaar via telefoon, mail of chat!

Update 6-4:

Wij denken graag met je mee! Omdat er veel ontwikkelingen zijn omtrent het bezichtigen of verkopen van een woning op dit moment, hebben wij voor jou op een rijtje gezet waar je als koper of verkoper gebruik van kunt maken!

Koper

 • Digitaal bezichtigingen van een woning. De makelaar neemt je graag op afgesproken tijdstip mee door een woning middels een live video verbinding. Lees hier meer over deze optie. Uiteraard kun je altijd in overleg een woning in het écht gaan bezichtigen.
 • Woning bekijken middels de woning video. Dit is bij ons standaard een walk-through video waarbij je het gevoel krijgt écht door de woning lopen.
 • Woning bekijken via Matterport. Matterport is een tool waarmee een gedetailleerde 3D-scan van een woning wordt maakt. Zo kun je op drie verschillende manieren een woning te bekijken: als virtuele tour, 3D-plattegrond en als dollhouse (poppenhuis), een interactieve dwarsdoorsnede van de woning. Een hele nieuwe manier om een woning te bekijken!
 • Bij het kopen van een woning hebben wij altijd de mogelijkheid om digitaal dingen te regelen. De makelaar zal je hier altijd over informeren!
 • Heb je een woning gezien die je bevalt? Wij bieden je altijd de mogelijkheid om online jouw bod te plaatsen.

Verkoper

 • Wil je graag gaan verkopen? Dan bieden wij jou graag de mogelijkheid om een digitale waardebepaling aan te vragen, en helpen wij jou graag in de volgende stap!
 • Een koper kan jouw woning digitaal bezichtigen en uiteraard uitgebreid online bekijken door onze uitgebreide dienstverlening. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw woning online zo goed mogelijk te presenteren. Wil je weten wat jij nog meer kan doen? Neem dan contact op met de makelaar.
 • In overleg met de makelaar kun je er voor kiezen alle bezichtigingen digitaal te doen, maar uiteraard kun je er ook voor kiezen deze gewoon uit te voeren in de woning. Wij zullen hierbij altijd rekening houden met de richtlijnen van het RIVM.
 • Wij zullen in deze periode er voor zorgen dat jouw woning altijd te zien is via onze social media kanalen FacebookInstagram en YouTube. Heb je hierover vragen? Stel ze dan aan jouw makelaar!

Uiteraard geldt voor zowel verkoper als koper dat wanneer je vragen hebt over de ontwikkelingen tijdens deze periode dat wij je graag adviseren! Onze makelaars denken graag met jou mee.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9.
Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan