Verbouwing Rik Feijen 2 februari 2022

Wat is deurbeslag?

Alles wat je wilt weten over deurbeslag

Deurbeslag is ook wel een naam voor alles wat je kunt plaatsen op de binnendeur of de buitendeur. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een deurgreep, een deurkruk, de bel, het huisnummer, de scharnieren, het schild en nog diverse andere dingen. Met deurbeslag kun je je deur van een volledige afwerking voorzien. Je kunt diverse soorten deurbeslag bestellen. Voor iedere woonstijl is er dan ook geschikt deurbeslag verkrijgbaar. In dit artikel vertellen we je alles over deurbeslag en kom je te weten waar je op moet letten als je deurbeslag koopt en wat passend deurbeslag is voor de binnendeur en de buitendeur. Lees snel verder voor meer informatie.

Deurbeslag kopen: waar moet je op letten?

Wanneer je nieuw deurbeslag gaat kopen, is het belangrijk erop te letten dat je er een mooi geheel van maakt. Kies altijd voor dezelfde stijl deurbeslag. Als je alles apart koopt of bestelt, kan dit zorgen voor een minder mooi geheel. Vaak kun je op betreffende webshops wel lezen welke items bij elkaar passen. Binnendeuren hebben doorgaans ander beslag dan buitendeuren. Om het beste deurbeslag voor jouw woning te kiezen, is het aan te raden goed te kijken naar jouw interieurstijl en het hierop af te stemmen.

Deurbeslag voor de binnendeur

Typisch deurbeslag voor de binnendeur zijn de deurklink en de rozet. Een deurklink kan namelijk niet zonder de rozet, wat belangrijk is om rekening mee te houden als je deurbeslag gaat kopen. Door de rozet ontstaat er geen wrijving op de deur, hoe vaak je hem ook opent en sluit. De deurklink blijft via de rozet op zijn plaats zitten, omdat ze over een handige veer beschikken. Deurklinken kom je steeds meer tegen in een mooi design. Het is niet meer standaard een middel om de deur te openen. De deurklink moet tegenwoordig echt onderdeel van het huis worden.

Deurbeslag voor de buitendeur

Ook bij een buitendeur is er weer ander passend deurbeslag. Onder deurbeslag voor de buitendeur vallen het huisnummer, de brievenbus, het slot en de bel. Ga je op zoek naar deurbeslag voor de buitendeur, dan is het belangrijk hier een mooi geheel van te maken. Mocht je de deurklink veranderen naar iets totaal niets, dan dien je dit ook met de rest van het deurbeslag te doen. Dat staat het mooiste.

Wij wensen je veel succes met het zoeken naar passend deurbeslag. 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan