DienstenHuizenmarkt Rik Feijen 8 juli 2020

Wat is een stille verkoop?

Herken je deze situatie? Je ziet op Funda een woning die verkocht is, maar die jij in jouw zoektocht online niet bent tegengekomen. Grote kans dat deze woning in de stille verkoop heeft gestaan. Wat houdt een stille verkoop precies in, en wat zijn de voordelen? Wij leggen het je uit!

Wanneer een woning in de stille verkoop staat, staat deze woning wel te koop, alleen wordt de woning niet actief aangeboden. Zo wordt er bij een stille verkoop geen bord geplaatst, en wordt deze woning niet uitgeplaatst op de website van de makelaar of Funda .

Waarom kiezen voor een stille verkoop?

Wanneer je een woning wil gaan verkopen, maar dit wegens privacy redenen liever niet in het ‘openbaar’ doet, kun je er voor kiezen om de woning in de stille verkoop op de markt te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat geïnteresseerden bij je aanbellen en aangeven interesse te hebben in de woning.

Een andere reden kan ook zijn dat je als verkoper geen haast hebt om de woning te verkopen, misschien wordt jouw nieuwbouw woning nog gebouwd en wacht je daar op? Je kunt er dan samen met de makelaar voor kiezen om in de stille verkoop te gaan en de makelaar rustig te laten zoeken naar een passende koper. Zo worden er minder bezichtigingen ingepland, en heb jij de tijd om je voorbereiden op de definitieve verkoop van jouw woning.

Wat kan de makelaar voor je betekenen tijdens een stille verkoop?

De focus van de makelaar zal tijdens een stille verkoop van een woning wat anders zijn. Bij het afnemen van een pakket van Easie, worden alle processen in gang gezet wanneer jij er klaar voor bent. Zo kan de afspraak worden gemaakt om de fotorapportage alvast op te nemen, zodat eventueel geïnteresseerden middels foto’s de woning kunnen bekijken. Dit doe je tijdens een stille verkoop dus niet op Funda of op de website, maar dit kan bijvoorbeeld door het zoekersbestand van het kantoor aan te schrijven. Op deze manier weet je ook dat je écht geïnteresseerden binnen krijgt.

Ben je benieuwd wat een stille verkoop voor jouw woning kan betekenen? Of wil je graag in ons zoekersbestand worden opgenomen? Neem dan even contact met ons op en wij adviseren je graag!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan