DienstenNvm Rik Feijen 25 augustus 2021

Wat is Funda in Business?

Funda is zonder enige twijfel de grootste huizensite van Nederland. De meeste mensen kennen het als een website waar je naar een leuke koopwoning kunt zoeken. Maar Funda biedt ook mogelijkheden voor de zakelijke markt. Je kunt op Funda in Business allerlei verschillende bedrijfspanden vinden, van winkelpanden tot religieuze gebouwen en van fabriekshallen tot sportvelden. Dus als je voor je bedrijf op zoek bent naar vastgoed, kijk dan vooral ook eens op Funda in Business.

 

Hoe is Funda in Business ontstaan?

Funda is in het jaar 2001 opgericht als een samenwerkingsproject van de NVM en Wegener Uitgeverij. In de eerste instantie was de website vooral bedoeld om het huizenaanbod van NVM-Makelaars op te publiceren. De website werd al snel populair wat tot irritatie leidde van concurrerende bedrijven die klachten indienden bij de mededingingsautoriteit NMa. Ze deden dat op grond van het feit dat de website een besloten karakter had en zij er geen toegang toe hadden. Hun aanklacht is nooit gegrond verklaard, maar kort daarna werd Funda wel opengesteld voor alle makelaars, ook als ze niet waren aangesloten bij de NVM. In de begintijd werden zowel huizen als bedrijfspanden op dezelfde website gepubliceerd. Maar voor de vindbaarheid en door het stijgende aanbod werd later besloten om al het bedrijfsmatige vastgoed apart aan te bieden op Funda in Business.

 

Wat kun je met Funda in Business?

Funda in Business is het grootste platform in Nederland voor bedrijfsmatig vastgoed. Je vindt hier een breed aanbod aan bedrijfspanden die worden aangeboden door verschillende commerciële partijen. Als je als ondernemer op zoek bent naar huisvesting voor je bedrijf dan kan je dus gebruik maken van Funda in Business. Je vindt hier onder meer kantoorpanden, bedrijfshallen, winkelpanden, garageboxen, bouwgrond, bedrijfspanden met een agrarische bestemming, religieuze gebouwen, onderwijsinstellingen, sportterreinen en praktijkruimtes. 

 

Als je makelaar bent of anderszins vastgoed voor bedrijven wilt verkopen, dan kun je op Funda in Business je panden onder de aandacht brengen door je aanbod op de website te publiceren. Je kunt op Funda in Business ook van alles te weten komen over de zakelijke vastgoedmarkt, zoals informatie rondom transacties en projecten, en welke objecten op het moment populair zijn en tegen welke prijs ze worden verkocht. Deze informatie kun je als vervolgens gebruiken om strategische beslissingen te nemen ten aanzien van je vastgoed.

 

Hoe werkt Funda in Business?

Net als Funda voor particulieren is het zoeken naar een bedrijfspand op Funda in Business gratis. De website wordt bekostigd door makelaars en andere partijen die betalen om hun vastgoed op de website te laten plaatsen. Hoeveel je moet betalen om een bedrijfspand op Funda te plaatsen hangt af van wat je allemaal voor informatie wilt toevoegen aan het object. Je betaalt per bedrijfspand of object een vast bedrag en voor alle extra’s als plattegronden, video´s of 3D rondleidingen moet je meer betalen. Je kunt ook meer betalen voor een betere positie in de zoekresultaten. Als je een makelaarskantoor hebt kun je ook reviews van klanten of informatie over je bedrijf laten zien aan bedrijven die op zoek zijn naar een pand in een bepaalde regio.

Je kunt als bedrijf ook nog op andere manieren op Funda in business adverteren, bijvoorbeeld met banners op prominente plekken op de website die gericht aan een bepaalde doelgroep warden laten zien. Deze manier van adverteren is ook interessant voor bedrijven die niet zozeer bedrijfspanden aanbieden, maar aanverwante producten of diensten aanbieden zoals bedrijven die kantoormeubilair verkopen of banken die financiering aanbieden.

 

Funda in Business, de nummer een voor zakelijk vastgoed

Funda in Business is niet alleen interessant voor bedrijven die op zoek zijn naar een nieuw bedrijfspand, maar ook partijen die bedrijfsvastgoed willen aanbieden. De website krijgt maandelijks meer dan 600.000 zoekopdrachten te verwerken en telt gemiddeld zo’n 27.000 zakelijke objecten. Bovendien biedt Funda in Business vanwege de grote bekendheid en het grote marktaandeel een schat aan relevante marktinformatie, zoals naar welke soorten objecten veel wordt gezocht en in welke regio. 

Funda in Business is dus het beste platform voor iedereen die betrokken is bij de zakelijke vastgoedmarkt.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan