Huizenmarkt Rik Feijen 1 december 2021

Wat is het verschil tussen een tiny house en een chalet?

Er zitten een aantal grote verschillen tussen een tiny house en een chalet. Een chalet is eigenlijk een klein vakantiehuisje. Wil je een chalet kopen, dan doe je dit meestal dus voor in de vakanties. Een tiny house is echt een klein huisje met alles erop en eraan. Een tiny house is in principe bedoeld om vast in te wonen. De uitstraling verschilt vaak ook enorm. Voor tiny houses heeft men vaak een ruimer budget en de huisjes hebben in veel gevallen een moderne uitstraling. Een chalet ziet er gezellig uit, maar heeft vaak niet veel weg van een moderne woning.

Ze worden op een hele andere wijze geproduceerd

Een tiny house en een chalet worden op een hele andere wijze geproduceerd. Daarom worden ze vaak ook door compleet andere partijen aangeboden. Voor een chalet kun je bijvoorbeeld aankloppen bij Stekelbos. Een tiny house koop je weer bij een bedrijf dat in tiny houses is gespecialiseerd. Ook de plekken waar je een tiny house of een chalet terugvindt, zullen over het algemeen verschillen. Een chalet vind je doorgaans terug op een vakantiepark, terwijl tiny houses in bepaalde buurten terug zijn te vinden.

Wat hebben ze gemeen?

Natuurlijk hebben een tiny house en een chalet ook bepaalde dingen gemeen. Beiden zou je kunnen omschrijven als kleine verblijfplaatsen en zijn ook geschikt om in te overnachten. Ook een chalet kun je vaak zo luxe laten maken als je zelf wilt. Waar het verschil hem dus vooral in zit zijn vooral de uitstraling en het doel.

Geschikt als woning

Er zijn ook mensen die in een chalet wonen. Wonen in een chalet is dus ook een optie. Over het algemeen zul je echter ook moeten betalen voor je staanplaats. Een tiny house is over het algemeen helemaal niet mobiel en je betaalt meestal dus ook niet voor de staanplaats. Een chalet is eventueel te verplaatsen, maar is daar niet voor gemaakt.

De doelgroep is totaal anders

Leveranciers van tiny houses en chalets richten zich over het algemeen op een totaal andere doelgroep. Iemand die in een tiny house wil wonen, zal hier doorgaans het grootste gedeelte van het jaar willen verblijven. Over het algemeen koopt men een chalet alleen om in de vakanties in te verblijven. Een tiny house is om die reden vaak ook veel beter geïsoleerd. Zo kun je er ook in de winter prima in blijven wonen.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan