Nieuws Anne Fleur Kolthof 28 februari 2024

Wat moet je regelen na de verkoop van je woning?

Heb je onlangs je woning verkocht of is de kans groot dat je deze binnenkort gaat verkopen? Dan willen we je in de eerste plaats feliciteren, want dat is een bijzonder moment in je leven en natuurlijk is het fijn om niet meer in spanning te zitten. Tegelijkertijd moet je na de verkoop nog verschillende zaken regelen. Maar wat dan allemaal?

Spullen verhuizen

Allereerst is het relevant om na de verkoop je spullen zo snel mogelijk te verhuizen. Hoe meer spullen je hebt, hoe sneller je moet beginnen. Je wilt immers niet te maken krijgen met verhuisstress of andere problemen. Natuurlijk krijg je tijdens het verhuizen ook met veel uitdagingen te maken. Kleine spullen verhuizen lukt meestal zelf wel, maar een wasmachine verhuizen is al een stuk lastiger. Gelukkig kun je daar experts voor inhuren.

Administratieve zaken

Wanneer de woning is verkocht, dan moet je ook nog allerlei administratieve zaken regelen. Na de verkoop van de woning heb je, samen met de koper, naar alle waarschijnlijkheid een koopcontract ondertekend. Op dit koopcontract staat relevante informatie. Namelijk de datum van de officiële verkoop en eventueel ook verschillende voorwaarden.

Heb je voor de verkoop van je woning een makelaar ingehuurd? Dan regelt je makelaar dit meestal met de notaris. Is dat niet het geval? Dan moeten jullie zelf contact opnemen met de notaris. Na ontvangst van het koopcontract, stelt de notaris een zogenaamde leveringsakte op. Vaak regelt de notaris ook nog verschillende hypotheekzaken.

Vervolgens ontvangen jij en de koper allebei een ontwerp van de leveringsakte. Die controleren jullie en bij eventuele fouten of onenigheden, nemen jullie contact op met de notaris. Zijn er verder geen problemen meer? Dan gaan jullie samen naar de notaris om de akte te ondertekenen. Daarna is je huis pas officieel verkocht! Er komt dus nog heel wat kijken bij de verkoop van een woning.

Eventueel een tijdelijke woning vinden

Heb je je huis verkocht, maar duurt het nog een tijdje voordat je in je nieuwe woning mag? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een tijdelijke woning. Wat dat betreft heb je gelukkig veel opties. In de eerste plaats kun je kortstondig iets huren. Het kan echter ook zijn dat je een huis aan het bouwen bent. Dan heb je waarschijnlijk al een stuk land en daar kun je dan een tijdelijke woonunit opzetten. Deze kun je gemakkelijk huren.

Als je slechts een korte overbruggingsperiode hebt, dan kun je natuurlijk ook een hotel boeken, een vakantie plannen of natuurlijk vragen of je tijdelijk bij familie kunt logeren. Vaak is het niet heel ingewikkeld om tijdelijke woonruimte te vinden, maar begin wel op tijd met zoeken.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan