Woninginrichting Elise Hees 30 maart 2022

Wat zijn de tuintrends van 2022?

April doet wat hij wil. Deze maand kunnen we qua weertype alles verwachten. De eerste zonnestralen, regen en wind. We hebben al een paar mooie zonnige dagen gehad. Het buitenleven is van start gegaan en het is tijd om de tuin weer langzaam zomerklaar te maken. Met deze tuintrends van 2022 ben jij straks weer helemaal up-to-date.

Boho-stijl

Kies jij voor een thema met kleur? Kies dan voor Boho, afgekort voor Bohemian. Een stijl geïnspireerd door de vrije zigeuners en tegenwoordig geassocieerd met kleurrijk en laid-back met invloeden van verre reizen en bijzondere vondsten. Met deze stijl kleur je net even buiten de lijntjes. Elk voorwerp heeft een eigen verhaal. Door te mixen van verschillende kleurrijke sierkussen, vloerkleden bloempotten, kom je al een heel eind. Er wordt bij deze stijl veel gebruik gemaakt van natuurlijk materialen, zoals hout, wol en leer.

Van binnen naar buiten

Een andere trend die echt inspeelt op dit moment, waarin we vaak meer thuis zijn dan voorheen, is binnen meer buiten maken. Je maakt je tuin meer onderdeel van je woning, bijvoorbeeld door tegels door te laten lopen of meubels op elkaar af te stemmen van binnen en buiten. Dit geldt ook voor het gebruik van de kleuren. Daarnaast is het plaatsen van een veranda of overkapping ook een leuke manier om ervoor te zorgen dat je binnen en buiten meer op elkaar laat aansluiten. Zo kun je zelfs met slecht weer genieten van je tuin. Wat ook niet mag ontbreken is een tafelhaard of sfeerhaard, deze maakt het geheel af en haalt de gezelligheid en warmte van binnen naar buiten.

Groen, groener, groenst

Veel natuurlijke materialen. Je ziet het in het interieur al steeds vaker terugkomen, maar dit jaar is het ook een trend voor buiten. Het mag allemaal groen, groener, groenst. Het liefst zo groen mogelijk. Planten, bloemen, siergrassen en hagen. Deze kleur zie je ook terugkomen in de tuinmeubelen. Er is inmiddels veel meer keuze qua materiaal in het groen, dan alleen de kunststof groene standenstoelen. Het is leuk om het groene weer terug te laten komen in de accessoires. Er is een ruime keuze uit de soorten kleuren groen. Naast groen als basiskleur, kies je voor andere neutrale kleuren, zoals grijs, beige en bruin. Warme, zachte en subtiele kleuren in plaats van felle, harde kleuren zijn de trend van aankomend jaar.

Duurzaam

Verduurzamen is een trend die al een tijd speelt en daardoor al bijna geen trend meer is te noemen. Je woning verduurzamen is altijd een goed idee, maar je tuin hoort daar ook bij. Plaats bijvoorbeeld een regenton in je tuin, deze zijn tegenwoordig in vele soorten maten te verkrijgen. Hierdoor is hetgeen sta-in-de-weg object, maar een echte eyecatcher in je tuin. En heb jij al duurzaam geproduceerde tuinmeubels met een lange levensduur? Dit is ook een trend die we graag aanmoedigen en hopelijk blijvend is. Daarnaast is het planten van bloemen waar vlinders, bijen en insecten van houden ook een mooie trend. Kies als laatste nog voor de verlichting die werkt op zonne-energie (let er dan wel op dat je geen batterijen nodig hebt).

Met deze trends is jouw tuin straks weer helemaal klaar voor een nieuw zomerseizoen!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan