Verbouwing Rik 4 oktober 2022

Waterdichte werkschoenen voor in de winter

Waterdichte werkschoenen zijn volledig beschermd tegen het binnendringen van water. Water dringt niet door het materiaal van de schoen en is dus permanent  beschermd tegen vocht. Natte sokken zijn erg oncomfortabel en niet goed voor de gezondheid. We raden aan om deze waterdichte werkschoenen te dragen als je lange tijd in een vochtige omgeving werkt. Via de benen gaat veel lichaamswarmte verloren. De waterdichte schoen

 heeft een speciaal waterdicht membraan en een binnenvoering met getapete naden. Dit voorkomt dat er water binnendringt.

Wat is wel en niet waterdicht?

Werkschoenen en dus ook werklaarzen zijn onderverdeeld in veiligheidsnormen. S2 of S3 standaard werkschoenen zijn vuil- en waterafstotend. Waterdicht is ook anders dan waterdicht. Waterdicht houdt in dat de werkschoen in korte tijd zo min mogelijk water doorlaat. Hoe sneller het water binnenkomt, hoe meer het door de schacht sijpelt. Je kunt bijvoorbeeld door nat gras lopen of droog rijden door een kleine bui, maar als je te lang in de regen werkt, worden je voeten nat. En dan heb je last van blaren, koude aderen en slechte hygiëne. Werken met natte voeten is ook niet prettig. Nederland heeft frequente regens en strenge winters, met constante hagel en regen tijdens de koude wintermaanden. Waterdichte werkschoenen of werkschoenen die helemaal niet tegen water kunnen, zijn in de herfst en winter minder prettig.

Waar moeten waterdichte werkschoenen aan voldoen?

Het belangrijkste kenmerk van werklaarzen is dat ze waterdicht zijn. Veiligheidsschoenen zijn altijd ingedeeld in veiligheidsklassen. Waterdichte werkschoenen behoren minimaal tot categorie S2. Dit betekent dat de schoenen een veiligheidszool en  schokabsorberende hak hebben en volledig waterdicht zijn. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je de beste werkschoenen hebt? Kies dan voor veiligheidsschoenen met veiligheidsklasse S3. Deze schoenen zijn zeer waterdicht en hebben bovendien een stevige zool. Naast waterdichte werkschoenen kunt u ook kiezen voor veiligheidsschoenen. Veiligheidsschoenen zijn altijd volledig waterdicht en anti statisch.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan