Nieuws Max van Vugt 26 juli 2024

Wel of geen nieuwbouw? Neem deze zaken in overweging

Woon je nog bij je ouders en ben je van plan om binnenkort op jezelf te wonen? Of woon je nog op kamers en ben je net afgestudeerd? Of woon je al een tijdje in een huurhuis? In al die gevallen kan het een mogelijkheid zijn om een huis te kopen. Want laten we eerlijk zijn: kopen is altijd beter dan huren, want het is een investering in de toekomst. En het is ook fijn wanneer echt iets van jou is. Dat je met je huis kunt doen wat je wilt, zonder dat je verbonden bent aan een huurcontract. 

Maar bij koopwoningen heb je natuurlijk ook veel mogelijkheden. Je kunt voor een oud pand gaan en die helemaal opknappen. Of je gaat voor een relatief nieuwe woning. Of je kiest bijvoorbeeld helemaal voor nieuwbouw. Overweeg je om voor een nieuwbouwwoning te gaan? Dan is het belangrijk om jezelf enkele zaken af te vragen. 

Je handigheid

Ben je een beetje handig ingesteld en vind je het ook erg fijn om te klussen? Dan is het misschien leuk om een oud huis te kopen en die helemaal op te knappen. Maar lang niet iedereen is handig en/of heeft zin om te verbouwen. Als je niet handig bent, geen zin hebt in klus- en onderhoudswerkzaamheden en het liefst direct in een frisse woning arriveert, dan doe je er goed aan om voor een nieuwbouwwoning te gaan. Een mooie nieuwbouwwoning die door professionele aannemers, misschien met behulp van rijplaten van Ferex, tot stand is gekomen. 

Je maandelijkse vaste lasten

Klinkt misschien vreemd, maar bij wel of geen nieuwbouw is het ook handig om je maandelijkse inkomsten in overweging te nemen. Als je een relatief laag inkomen hebt, dan is een nieuwbouwwoning gek genoeg vaak voordeliger op de lange termijn. In de eerste plaats omdat je soms een voordelige hypotheek kunt krijgen bij banken met een lagere rente. Daarnaast heb je natuurlijk ook te maken met minder energiekosten, omdat alle nieuwbouwwoningen tegenwoordig volledig duurzaam worden gebouwd. 

Je bent van plan om later te verhuizen

Sommige mensen wonen op een specifieke plaats en blijven daar tot het eind van hun leven wonen. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, want dit betekent dat je een plek mooi vindt en je daar helemaal verknocht aan bent. Maar veel mensen vinden het ook leuk om meer prikkelingen te ervaren en zo nu en dan te verhuizen.

Een nieuwbouwwoning is ook een investering in de toekomst en de kans is groot dat je hem later voor een goede prijs kunt verkopen. Dit extra geld kun je dan weer investeren in je nieuwe woning. Kortom: een nieuwbouwwoning is ook ideaal voor mensen die sowieso van plan zijn om in de toekomst te verhuizen. 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan