Diensten Rik 27 juni 2022

Welke sloten kan een slotenmaker plaatsen?

Het inschakelen van slotenmaker Groningen zorgt ervoor dat al je sloten vervangen kunnen worden. De slotenmaker vervangt je sloten met nieuwe en gekeurde sloten. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je woning weer op een goede manier beveiligd wordt. Maar welke verschillende sloten kan een slotenmaker nu precies plaatsen? In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over de verschillende sloten die je kan laten plaatsen door een slotenmaker.

Een cilinderslot laten plaatsen

Een cilinderslot is een van de meest gekozen sloten voor een voordeur. Het cilinderslot is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt er bijvoorbeeld een insteekslot of een meerpuntssluiting van krijgen. Een cilinderslot is erg gemakkelijk te plaatsen door slotenmaker Assen en is erg fijn in gebruik. Je hoeft er namelijk maar een enkele sleutel in te steken om hem open te maken. Vervolgens kun je een cilinderslot extra beveiligen met een kerntrekbeveiliging. Inbrekers hebben namelijk een techniek bedacht waarbij ze cilindersloten op een gemakkelijke manier kunnen open boren. Hierdoor is het belangrijk dat je een cilinderslot met kerntrekbeveiliging laat plaatsen.

Extra beveiliging met een bijzetslot

In sommige gevallen kan het niet genoeg aanvoelen om enkel een cilinderslot te laten plaatsen. In dit geval kun je ook kiezen voor een extra bijzetslot. Een bijzetslot wordt geplaatst aan de binnenkant van de deur. Als je eenmaal binnen bent, kun je de deur met het cilinderslot op slot draaien. Vervolgens kun je het bijzetslot ook sluiten. Hierdoor krijgt je deur niet een maar twee beveiligingen. Dit geeft een inbreker veel meer moeite om binnen te komen, waardoor de kans op slagen vele malen kleiner wordt.

Een insteekslot voor beveiliging van ramen

Een insteekslot is een soort van cilinderslot. Het heeft een enkel contactpunt in het kozijn. Je kunt een insteekslot erg goed gebruiken om een raam of schutting af te sluiten. Let er wel op dat het kozijn van het raam dik genoeg is voor het plaatsen van het insteekslot. Mocht het kozijn niet dik genoeg zijn, kan de sterkte van het kozijn afnemen. In dit geval kan je ook kiezen voor een oplegslot. Omdat een insteekslot minder beveiliging biedt, is het niet aan te raden voor de voordeur. Uiteraard weet de slotenmaker precies welke sloten er op welke ramen en deuren geplaatst kunnen worden. Je kunt daarom altijd advies inwinnen bij de slotenmaker.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan