Verbouwing Rik Feijen 12 januari 2022

Wil je je vloer behandelen met coating? Hier moet je op letten

De vloercoating prijs is mede wat vloercoatings zo populair maakt. Zeker voor industrie en winkels is het een betaalbare optie. Een nieuwe vloer leggen in een winkelpand levert vaak een forse rekening op. De vloer van een winkel of in een fabriek moet namelijk aan heel wat eisen voldoen. De vloer moet genoeg gewicht kunnen dragen en er moeten dagelijks veel mensen op kunnen lopen zonder dat het de vloer aantast. Een vloercoating voldoet aan al deze eisen. Ook voor huishoudens is een vloercoating een budget optie. Je hebt zelfs de mogelijkheid om deze vloer zelf aan te leggen. Zo bespaar je nog extra kosten in de arbeidsuren.

Zelf vloercoating gieten

Voor de waaghalzen die vloercoating doe het zelf aandurven bestaan er ook pakketten. Zo hoef je niet alles los te kopen en heb je alles in huis om zelf de coating aan te brengen. Voordat je zo’n pakket gaat aanschaffen moet je eerst opmeten om hoeveel vierkante meters het gaat en bepalen welke kleur vloer je wilt hebben. Als je het pakket in huis hebt kun je beginnen met het aanleggen van de vloer. Het eerste wat je gaat doen is het controleren van de ondervloer. De ondervloer moet schoon en vetvrij zijn, maar misschien nog wel het belangrijkste de vloer moet vlak zijn. Als er beschadigingen in de vloer zitten moeten deze eerst gerepareerd worden, anders ga je dat in het eindresultaat zien. Als de ondervloer geprepareerd is kan je de eerste laag aanleggen, dit heet de primerlaag. Je begint met de primerlaag altijd bij de randjes, daarna pak je het hele oppervlak pas. Deze laag moet tussen de 18 en 36 uur drogen. Je kunt er ook voor kiezen geen primerlaag te gebruiken. Hier wordt meestal voor gekozen als er al een betonnen vloer ligt. Dan sla je de primerlaagstap over. Na de primerlaag is het tijd voor de coating. De coating is in de kleur die je hebt uitgekozen. Net als bij de primerlaag begin je bij de vloercoating bij de randjes. Als je alle randjes gehad hebt giet je de rest van de coating in stroken over de rest van de vloer. De stroken rol je uit met een roller. Ook deze laag moet je tussen 18 en 36 uur laten drogen. Kom je er na deze uitleg nog niet helemaal uit dan kan je op internet ook allerlei instructievideo’s vinden.    

Hoeveel kost een vloercoating?

Omdat iedere klus anders is heb je geen vaste vloercoating prijs. De prijs hangt van verschillende factoren af zoals de staat van de ondervloer, het aantal vierkante meters en de keuze of je het laat doen of toch liever zelf doet. Een vloercoating heeft een prijs per vierkante meter. Hoe groter de ruimte hoe lager de prijs per vierkante meter. Dit doen ze om het aantrekkelijk te maken een zo groot mogelijke ruimte te laten doen. Bovendien is al het materiaal en gereedschap al aanwezig dus kost het een bedrijf niet veel extra geld om meer oppervlakte te gieten.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan