HuizenmarktWoninginrichting Elise Hees 9 december 2021

Wil jij jouw huis verkopen? Lees hier de do’s en dont’s voor de perfecte foto’s!

Is het jou ooit opgevallen tijdens het scrollen op Funda, dat er nooit een prullenbak op de foto staat? Bij een verkoop moet een woning natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd worden. Foto’s spelen daarin een grote rol, beelden zeggen namelijk meer dan woorden. Hoe minder spullen op de foto’s staan, hoe ruimtelijker en aantrekkelijker het beeld is. Check deze do’s en don’ts voordat de fotograaf komt en wie weet is jouw huis binnen no-time verkocht door dé perfecte foto’s.

Ruim netjes op en maak schoon

Stap één is natuurlijk om jouw huis netjes op te ruimen. Het is belangrijk om overbodige spullen weg te halen. Denk aan speelgoed, wasmanden, wc-rollen, handdoeken, prullenbakken, huisdierattributen en sommige familiefoto’s. Het is belangrijk om je woning zo rustig mogelijk te houden, maar het moet er niet te steriel uitzien. Je kunt best een paar persoonlijke spullen achterlaten, zodat de foto’s sfeer behouden. Zet bijvoorbeeld een mooie kleurrijke fruitschaal op het aanrecht.

Maak daarnaast je woning grondig schoon. Zorg ervoor dat de spiegels geen vingerafdrukken bevatten en dat de badkamer stralend schoon op de foto staat. Het is ook belangrijk om de voor- en achtertuin netjes op te ruimen, haal het onkruid en onnodige spullen weg. De voorkant van het huis is immers het verkoopplaatje, deze foto komt altijd voorop te staan. Loop altijd je huis nog even na en check welke kleine gebreken je zelf nog kunt oplossen, voordat de foto’s worden gemaakt.

Creëer ruimtelijkheid

Potentiële kijkers moeten bij een eerste oogopslag meteen verliefd worden op het huis. Voldoende ruimte speelt vaak een grote rol bij de verkoop. Ruim daarom sommige vloerkleden op voor de foto’s, bijvoorbeeld in de badkamer of bij de bank. Haal daarnaast de spullen onder de kasten weg. Hoe meer de kopers van de vloer zien, hoe ruimer de kamers ogen.

Zorg voor sfeer

Heb je iets bijzonders in huis wat niet standaard is, zoals een mooie haard, glas-in-lood of plafrondornamenten? Dan is dit een leuk detail voor de foto’s. Het is een onderscheidende factor en het geeft een unieke toevoeging aan de woning. Zet ook een leuk bloemetje op tafel of in de keuken, dit zorg net voor extra sfeer en kleuren in huis. Daarnaast verkopen luxere spullen beter dan goedkopere varianten. Een goedkoop zeeppompje op de wastafel voegt niks toe, maar het is wel belangrijk om een luxer koffiezetapparaat naar voren te schuiven in de keuken.  

Zorg voor voldoende licht

Zorg dat alle gordijnen, rolluiken, luxaflex en deuren open zijn. Hierdoor creëer je voldoende ruimte en licht in je woning. Kies daarnaast een zonnige dag uit om de foto’s te laten maken. Met een zonnige dag ziet jouw woning en tuin er meteen mooier uit op de foto’s. Voldoende licht zorgt ervoor dat de kijkers makkelijker een invulling kunnen geven aan een ruimte. Tussen 10:00 en 14:00 uur heb je het beste licht voor interieurfoto’s.

We hebben al heel wat tips gegeven over hoe jij jouw woning het beste kan klaarmaken voordat de fotograaf komt. Deze tips gelden echter niet alleen voor de foto’s, deze tips kun je ook heel goed gebruiken voor de bezichtigen. Maar wat is nog meer belangrijk tijdens de bezichtigingen?

Een warm welkom

Een eerste indruk van jouw woning is ontzettend belangrijk. Mensen moeten zich meteen thuis voelen. Je kunt het vergelijken met de eerste indruk als je binnenstapt in een huis op een vakantiepark. Zou je hier een week willen doorbrengen of niet? Zorg bijvoorbeeld voor een opgemaakt bed met aantrekkelijk beddengoed en mooie opgerolde handdoeken in de badkamer. Spuit van tevoren nog even een lekker geurtje en dan is jouw woning klaargestoomd voor de bezichtigingen!

Hopelijk helpen deze do’s en don’ts om jouw woning klaar te stomen voor de verkoop. Jouw woning zal er zo prachtig bij staan op de foto’s en bij de bezichtigingen. Op deze manier ben je weer een stapje verder in het verkoopproces! Voor meer voorbeelden van gemaakte foto’s kun je kijken bij ons woningaanbod.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan