Verbouwing Rik Feijen 12 mei 2021

Woning aanpassen of verhuizen?

Merk je dat het steeds lastiger wordt om in bad te stappen? Of wordt het zwaar om drie keer per week de vuilniszak naar buiten te brengen? Dan kun je gaan verhuizen naar een woning die meer geschikt is voor jouw leeftijd. Wist je dat het ook mogelijk is om je woning compleet aan te passen? Met een aantal tips kun je nog jarenlang genieten van de prachtige woning waar je nu woont. Gaan verhuizen is namelijk ook niet altijd de beste optie; zeker niet aangezien de huizenprijzen met maar liefst 11 procent zijn gestegen de afgelopen twee jaar!

De trap: een simpele oplossing

Een traplift zorgt ervoor dat je niet meer bang hoeft te zijn dat je van de trap valt. Het kan naarmate dat je ouder wordt namelijk een flink stuk lastiger worden om boven te komen. Een traplift kopen is dan ook een simpele en passende oplossing. De kosten van een traplift kunnen erg van elkaar verschillen. Er zijn diverse modellen op de markt die aan jouw eisen kunnen voldoen. Slaat de aanschaf van een traplift een te groot gat in jouw budget? Dan kun je altijd een traplift huren of een tweedehands traplift aanschaffen. 

Aanpassingen in de badkamer

Na de trap is de badkamer een plek waar ouderen vaak vallen. Om een gebroken heup of andere verwondingen te voorkomen is het altijd een goed idee om de badkamer aan te pakken. Over een badrand stappen om te douchen is namelijk niet heel verstandig. Door een inloopdouche te maken en antislipmatten neer te leggen kan een ongeluk voorkomen worden. Ook is het bevestigen van speciale handvatten in de douche geen gek idee. 

Huishoudelijke klussen

Dagelijkse klussen in huis zoals het afval wegbrengen wordt een steeds grotere uitdaging voor ouderen. In veel gemeenten zijn er steeds minder plekken om afval te dumpen en wordt het de ouderen dus moeilijker gemaakt. Om te voorkomen dat je met zware afvalzakken hoeft te lopen, kun je iedere dag het afval legen of een hulp inschakelen die deze klus van je overneemt. 

Drempels aanpassen

Drempels kunnen nogal vermoeiend worden om overheen te stappen. Dit probleem is makkelijk op te lossen, aangezien drempels vaak eenvoudig lager gemaakt kunnen worden. In veel gevallen kun je zelf de drempel verlagen. Dit doe je door de hoge drempel te verwijderen een vervanging voor deze drempel aan te leggen. Mocht dit niet lukken, dan kun je altijd een extern bedrijf inhuren om jouw woning drempelvrij te maken!

Toch verhuizen? Hier moet je op letten

Heb je geen zin, tijd of geld om je woning aan te passen? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om te verhuizen. Als je besluit om te verhuizen is het van belang dat je een woning kiest waar je gedurende lange tijd kunt wonen. De woning die je gaat huren of kopen kan in het beste geval gelijkvloers zijn en het liefst dichtbij een supermarkt liggen. Succes met het aanpassen van je woning of het vinden van een nieuwe woning en nog veel woonplezier toegewenst!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan