Diensten Rik Feijen 26 juni 2021

Woning kopen in Den Bosch met een aankoopmakelaar

Wil je een nieuwe woning kopen? Dan krijg je met veel verschillende dingen te maken. Zo moet je niet alleen weten wat jouw budget is, maar bijvoorbeeld ook waar je allemaal op moet gaan letten bij de woningbezichtiging. Je kunt daarom een woning kopen in Den Bosch met een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar heeft namelijk alle kennis in huis om jou goed op weg te hebben en je hebt jouw woning binnen een korte tijd aangekocht. Echter zijn er veel verschillende mogelijkheden voor deze makelaars. Waar let je dan eigenlijk op? Onderstaande informatie legt het voor jou uit. 

Een woning kopen in Den Bosch met wensen

Een woning kopen in Den Bosch kan op verschillende manieren. De beste is echter met behulp van een aankoopmakelaar. Deze makelaar kan namelijk met jou op zoek gaan naar woningen die binnen het budget passen, waardoor je ook op zoek kan gaan naar jouw droomhuis. Zo wordt er altijd aan de hand van jouw wensen gekeken. Echter kun je er ook voor kiezen om eerst een bezichtiging in te plannen, waarna je nog een keer met een makelaar gaat kijken naar de mogelijkheden. Je weet dan wel hoe het huis er vanbinnen uit ziet en kunt ook bekijken wat er nog allemaal gedaan moet worden voordat je daadwerkelijk het huis kunt betrekken. 

Jouw woning zelf uitzoeken

Je kunt je dan afvragen wat een aankoopmakelaar allemaal voor jou kan betekenen. Dit is afhankelijk van het pakket dat je bij een NVM makelaar aanschaft. Je bepaalt namelijk helemaal zelf wat de makelaar voor jou uit gaat voeren. Wanneer je voor de goedkoopste oplossing gaat, moet je zelf jouw woning zoeken en een eerste bezichtiging inplannen. Wanneer er na de bezichtiging nog interesse is, kan de makelaar bij de tweede bezichtiging meegaan. Dit pakket is uit te breiden met nog eens vijf bezichtigingen. Je hebt hierdoor wel wat werk te doen, maar kunt tegelijkertijd wel naar jouw droomhuizen gaan kijken. 

De hulp die je kunt krijgen

Je hebt echter wel hulp met veel verschillende zaken. Zo kan een aankoopmakelaar de aankoopscan voor jou uitvoeren. Ook kunnen de biedingen en het onderhandelen overgenomen worden. Een huis kopen in Den Bosch kan ook alleen wanneer je een bouwtechnische keuring uit hebt laten voeren. Hiervoor kun je de makelaar ook inschakelen. En wil je weten of de vraagprijs wel reëel is? Dan kan een taxateur langsgaan om het juiste bedrag vast te stellen. De koopakte kan gecontroleerd worden en je hebt hulp bij het vinden van een goede notaris. Hierdoor sta je niet zomaar voor verrassingen en heb je wel hulp bij het vinden van jouw nieuwe woning. 

Vanaf het begin met de makelaar samen

Een huis kopen in Den Bosch kan echter ook met veel meer hulp. Je kunt namelijk ook alle werkzaamheden uit handen geven bij een aankoopmakelaar. Hier betaal je wel wat meer voor, maar alles wordt voor jou gedaan. Zo wordt er aan de hand van jouw wensen gekeken naar geschikte woningen en kan de makelaar erbij zijn wanneer je de woning gaat bezichtigen. De aankoopmakelaar kan dan ook vanaf het begin al zien wat de grootste reparaties gaan zijn. Om dit extra kracht bij te zetten wordt er een bouwtechnische keuring uitgevoerd. Zo weet je ook gelijk de geschatte kosten voor de verbouwing. Je kunt dan gelijk bekijken of het binnen jouw budget gaat passen. 

Een bouwtechnische keuring voor een beter overzicht

Je kunt zelf bij een woning kopen in Den Bosch ook al op veel zaken gaan letten. De grote reparaties gaan bijvoorbeeld gelijk opvallen wanneer je een bezichtiging uitvoert. Zo zie je bijvoorbeeld welke muren en deuren er gerepareerd moeten worden, hoeveel er gedaan moet worden aan de vloeren en plafonds en hoe de tuin erbij ligt. In het geval van grote lekkages zul je de sporen ook gelijk herkennen. Om de minder zichtbare schades voor ogen te hebben is het wel belangrijk om de bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Hiermee krijg je namelijk een lijst van werkzaamheden en de eventuele kosten die deze met zich meebrengen. Dit kan een makelaar voor jou laten uitvoeren. 

Een makelaar met kennis uitzoeken

Daarbij heb je vaak geen kennis van de juridische zaken, terwijl deze wel heel belangrijk zijn bij de aankoop van een woning. Een huis kopen in Den Bosch kent ook veel papierwerk. De documenten die worden opgesteld moet je altijd na laten kijken. Zo voorkom je dat je een verkeerde stap maakt of dat je meer geld kwijt gaat zijn om problemen op te lossen. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw makelaar zorgvuldig uitzoekt en er zeker van bent dat de kennis aanwezig is bij deze makelaar. Alleen dan kun je gaan genieten van jouw nieuwe woning en alles wat erbij komt kijken. 

Direct beginnen met de zoektocht

Een aankoopmakelaar inschakelen is dus altijd een verstandige keuze. Je hebt de hulp die je nodig hebt om een goede keuze te maken en om met een gerust hart jouw eigen woning achter te laten. Voor jou kan het alleen maar voordelen opleveren. Zorg er daarom voor dat je jouw zoektocht eenvoudiger gaat maken en de aankoopmakelaar direct inschakelt om met jou op zoek te gaan naar een goede woning.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan