Bart Pype 22 oktober 2019

Woning verbouwen: waar moet je op letten?

De voorbereiding van een verbouwing is leuk en stressvol tegelijk. Met de verbouwing vergroot je het woongenot en de waarde van je woning. Maar voordat het zover is, krijg je waarschijnlijk te maken met wat stress. Daarom is het belangrijk dat je de verbouwing zo goed mogelijk aanpakt. Zo voorkom je dat er iets verkeerd gaat of dat het uiteindelijk langer duurt dan nodig is. Maar waar moet je dan op letten?

1) Zorg voor duidelijkheid

Een verbouwing is een groot project en daarom wil je dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt. Een manier om in ieder geval een goede start te maken is door duidelijk te hebben wat je precies wilt en hoe dit gaat gebeuren. Zorg dat je alles tot in detail op een rijtje hebt, zodat je het overzicht houdt en hierop terug kunt vallen wanneer je het even niet meer weet. Teken bijvoorbeeld in waar de stopcontacten precies moeten komen, welke leidingen er verlegd moeten worden en hoe je die ene muur precies wilt hebben. Als je grote verbouwplannen hebt is het een goed idee om een goede aannemer te zoeken. Deze heeft de verantwoordelijkheid over het hele project en is jouw aanspreekpunt. Dat scheelt jou een hele hoop werk en zorgen.

2) Financiering regelen

Voordat je aan de verbouwing begint moet je weten hoeveel de verbouwing gaat kosten en hoe je dit gaat financieren. Zet je spaargeld in of heb je een lening of aanvullende hypotheek nodig? De verbouwing betalen van je eigen spaargeld is waarschijnlijk het voordeligste omdat je dan geen rente betaalt. Als je een aanvullende hypotheek wilt afsluiten is de voorwaarde dat je huis meer waard moet worden door de verbouwing. Door je financiering van tevoren op orde te hebben voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

3) Waar laat je je spullen en waar ga je wonen?

Afhankelijk van hoe groot de verbouwing is zul je je spullen misschien tijdelijk ergens op moeten slaan. Hiervoor kun je misschien familie of vrienden met wat extra ruimte inschakelen of kies voor inboedelopslag. Bij EASIE Box kun je een opslagbox huren om tijdelijk je meubels neer te zetten. Zo weet je zeker dat je spullen veilig opgeslagen zijn en hoef je je daar tijdens de verbouwing geen zorgen over te maken. Bovendien krijg je als klant van vb&t Makelaars 25% korting op de eerste maandhuur!

4) Denk aan de toekomst

Heb je een nieuw huis gekocht dat je wilt verbouwen? Of wil je het huis waarin je nu woont onder handen nemen? Houd dan ook rekening met je toekomstwensen. Zie je jezelf bijvoorbeeld oud worden in het huis? Probeer dan met de verbouwing alvast een aantal maatregelen te treffen zodat je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Dit hoeven natuurlijk geen grote dingen te zijn, maar richt bijvoorbeeld de badkamer zodanig in dat het bad vervangen kan worden voor een inloopdouche. Of houd bij de trap ruimte over voor eventueel een traplift. Qua woonruimtes kun je al nadenken over een slaapkamer op de begane grond.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een aanvullende hypotheek om je verbouwing mee te financieren? Neem dan contact met ons op voor hypotheekadvies!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan