Bart Pype 6 december 2018

Woning verkopen tijdens kerst

Staat je woning te koop tijdens de kerstperiode en vinden er bezichtigen plaats of ga je je woning verkopen in de periode rond kerst? Dan hoef je ook niet al je kerstversieringen op te bergen. Maar je moet ook niet te veel versieringen ophangen. Natuurlijk ziet alles er in het voorjaar wat vrolijker, maar de kerstperiode is een goede periode om de sfeer in je woning over te brengen. Maar niet iedereen houdt misschien van jouw gekleurde kerstverlichting. Wij geven je een aantal do’s en don'ts.

Do’s

Laat foto’s door de fotograaf maken voordat je je woning versiert. Wanneer je woning langer te koop staat dan de kerstperiode hoef je geen nieuwe foto’s of video’s te laten maken. Er zit niemand namelijk in maart te wachten op een huis versierd voor kerst.

Wil je graag een kerstboom zetten. Laat de gekleurde lampjes en gekleurde kerstballen in de doos. Kies voor een aantal kerstballen in de kleuren van je interieur en houd verder de kleuren neutraal. Wil je geen kerstboom? Kies er dan voor om een mooi kerststuk te halen of op een andere manier kerstsfeer aan te brengen in huis.

Heb je een mooie veranda of overkapping in de tuin. Leg hier de nadruk op met wat mooie kerstverlichting. Zo wordt het oog van mensen toch je tuin in getrokken ondanks dat het geen mooi weer is. Kies hier wel voor een warm licht en hou het ingetogen.

Wanneer het sneeuwt en er zijn bezichtigingen gepland zorg dan dat het pad naar de voordeur sneeuw- en ijsvrij is en strooi wat zout zodat niemand hier kan uitglijden. Denk ook aan het pad naar de schuur of garage.

Don'ts

Is je woning eigenlijk te klein voor een kerstboom? Kies er dan voor om die nu niet op te zetten. Neem je een kerstboom die eigenlijk te groot is voor de ruimte geef je kijkers een heel ander beeld van de mogelijkheden van je woonkamer. Neem een kleinere boom dan dat je anders zou doen, of plaats een kleine kerstboom op een verhoging. Zo ziet de kijker nogsteeds het vloer oppervlak.

Verbouw je elk jaar je woonkamer om? Doe dit dan niet. Laat zo veel mogelijk meubelen op de plek staan waar ze het gehele jaar ook staan. Als mensen je woning voor een tweede keer bezichtigen moet je woning er hetzelfde uitzien als met kerstboom.

Ga niet online met je woning tijdens de kerstdagen. De eerste dagen dat een woning op online of op Funda staat krijgt je woning de meeste ‘aandacht’. Kies er daarom voor om ná de kerstdagen online te gaan.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan