Huizenmarkt Rik Feijen 1 september 2021

Woningen te koop in Eindhoven

Wie aan Eindhoven denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan Philips, aan innovatie en aan Dutch Design. Maar misschien denk jij helemaal niet aan technologie en innovatie, maar ben je op zoek naar een huis. Eindhoven staat wellicht bekend om design en gloeilampen, maar het is ook een ontzettend gezellige stad om te wonen, want het is al jaren het bruisende hart van Noord-Brabant. Wil je weten hoe wonen in Eindhoven is en of er woningen te koop zijn in Eindhoven, lees dan verder.

 

Woningen te koop in Eindhoven: Nieuwbouwwoningen en projecten

Eindhoven is met meer dan 230.000 inwoners al sinds 1961 de vijfde stad van Nederland. De stad is de vorige eeuw explosief gegroeid door de luciferindustrie en later door de gloeilampen fabrieken van Philips. Tijdens de expansie heeft Eindhoven een groot aantal omliggende gehuchten en kleinere dorpen geannexeerd zoals Woensel, Acht en Gestel. 

Ook wat betreft het aantal woningen staat Eindhoven op de vijfde plaats. Eindhoven telt ongeveer 104.000 adressen waarvan bijna de helft een koophuis is. Omdat Eindhoven steeds populairder wordt om te wonen wordt er flink gebouwd om aan de almaar stijgende vraag tegemoet te komen. De gemeente Eindhoven heeft het plan om ten minste 15.000 woningen op te leveren in 2022. Deze woningen moeten worden gerealiseerd op bijna 250 verschillende locaties door de hele gemeente zoals Strijp-S, Strijp-R, de Kruidenbuurt en zelfs in het centrum.

 

Woningen te koop in Eindhoven: diversiteit in de verschillende woonwijken

Eindhoven kent vele gezichten. Er zijn een aantal verschillende wijken met elk een eigen karakter waar woningen te koop zijn in Eindhoven. De wijk Woensel, een voormalige onafhankelijke gemeente ten noorden van Eindhoven, heeft de grootste huizenvoorraad. Woensel bestaat uit een noordelijk en een zuidelijk deel en vormt de grootste wijk van Eindhoven waar ruim 100.000 inwoners wonen. Het oudste deel van de stad is het Centrum en de wijk De Bergen die bekend staat als het Quartair Latin van Eindhoven. Dit zijn erg populaire buurten voor het vinden van een koophuis, omdat je dichtbij alle voorzieningen en uitgaansgelegenheden woont. De wijk Stratum ligt dicht tegen de zuidkant van het centrum aan, en is eveneens erg in trek omdat het grenst aan de natuur zoals het landgoed Eikenburg.

De Strijp is het voormalige ‘verboden stad’ van Philips, een industriepark waar je alleen kon komen als je bij Philips werkte. Tegenwoordig zijn veel oude Philips gebouwen omgebouwd tot bedrijfspanden of woonhuizen en is het een populaire wijk voor startups, horeca en nieuwbouw. De Strijp is een bruisende wijk waar vooral veel jonge mensen naartoe trekken voor het kopen van een huis. De nieuwe wijk Meerhoven is vooral populair bij mensen die van de natuur houden. 

 

Woningen te koop in Eindhoven: demografie en woongenot

Eindhoven is qua inwoners een vrij jonge stad. Als je naar de demografie van de stad kijkt dan zie je dat de meerderheid de leeftijd heeft tussen de 20 en 29 jaar. Veel jongeren die aan de TU, de Design Academy of een van de 4 andere hogescholen hebben gestudeerd blijven in de stad wonen, maar ook de startups en de populaire wijken als  Strijp-S trekken veel jonge mensen aan. 

Er is dan ook veel te beleven in de stad. Je vindt er een groot aantal winkels, er is veel horeca en tal van uitgaansgelegenheden. Eindhoven heeft een van de grootste theaters van Nederland, het parktheater, en ook het poppodium de Effenaar is ver buiten de stadsgrenzen bekend. En de cultuurminnaar zal Eindhoven kunnen waarderen vanwege het van Abbemuseum, het Designhuis en de jaarlijks terugkerende Design Week. Ook als je van de rust en de natuur houdt kun je toch kiezen voor een koophuis in Eindhoven. De openbare ruimtes van de stad  bestaan voor een derde uit parken en in het zuiden grenst de stad aan oude eikenbossen waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

 

Ben je benieuwd naar of er woningen te koop in Eindhoven omdat je ook in deze geweldige stad wil wonen, informeer dan eens bij een erkende NVM-makelaar zoals Easie naar de mogelijkheden.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan