Nieuws Rik Feijen 4 december 2019

Woningwaarde: hoe bepaal je de waarde van je woning?

Wil jij binnenkort je huis verkopen? Dan is een van de eerste dingen die je wilt weten wat je woning waard is. Op basis hiervan kun je een vraagprijs bepalen en een nieuwe hypotheek aanvragen voor je nieuwe huis. Maar hoe kom je erachter wat jouw woning waard is? Dat kan met een taxatie of waardebepaling.

Taxatie

Een woningtaxatie is een officiële manier om de waarde van een woning vast te stellen. Een taxatie wordt door een gecertificeerde taxateur uitgevoerd. Deze onderzoekt alle eigenschappen van de woning en brengt een gedetailleerd rapport uit waarin de waardering voor de woning helemaal onderbouwd wordt. Een taxatie heb je nodig op het moment dat je een officiële waarde van de woning moet weten. Bijvoorbeeld als je de actuele marktwaarde wilt weten, gaat verbouwen of als je bij een echtscheiding alle bezittingen moet verdelen.

Waardebepaling

Een waardebepaling geeft je inzicht in de waarde van je woning. Op basis van een aantal gegevens, zoals woon- en perceeloppervlakte, woningsoort, locatie en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt, geeft de makelaar jouw een schatting van de waarde van je huis. Een waardebepaling is een stuk minder uitgebreid da. een taxatie. Een taxatierapport bestaat uit een uitgebreide onderbouwing van de vastgestelde waarde en kan gebruikt worden voor het aanvragen van een nieuwe hypotheek. Een waardebepaling is bedoelt om jou een idee te geven van je kansen op de huizenmarkt. Op basis hiervan kan de makelaar je goed adviseren bij het te koop zetten van je huis.

Een taxatierapport is een officieel document en een waardebepaling is vrijblijvend advies over de waarde van je woning. Daarom kost een taxatie geld en een waardebepaling meestal niet. Het opstellen van een taxatierapport vraagt namelijk veel meer werk dan een waardebepaling. Ben jij benieuwd naar de huidige waarde van je woning? Laat dan hier je gegevens achter en dan nemen we contact met je op voor een afspraak. Heb je een officieel taxatierapport nodig? Dan helpen we je natuurlijk ook graag verder. Neem contact met ons op!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan