Nvm Rik Feijen 8 september 2021

Zaterdag 2 oktober: NVM open huizen dag

Op zaterdag 2 oktober is het weer zover: het is weer tijd voor de NVM open huizen dag. Twee keer per jaar kun je als je op zoek bent naar een koopwoning erop uit trekken om vrijblijvend woningen die te koop staan te bezichtigen zonder dat je daar een afspraak voor hoeft te maken. Ideaal dus als je je nog aan het oriënteren bent, en nog niet zeker weet waar je wilt gaan wonen en wat voor huis je zoekt. De laatste drie keer kon de NVM open huizen dag niet plaatsvinden vanwege de corona pandemie, maar er is goede hoop dat dit jaar op 2 oktober de eerstvolgende NVM Open Huizen Dag Zal plaatsvinden. 

 

Wat is de NVM Open Huizen Dag, en waarom wordt het georganiseerd?

De NVM Open Huizen Dag is enkele jaren een terugkerend fenomeen op de huizenmarkt. Er doen elk jaar weer veel verkopers kopers aan mee. Het evenement wordt twee keer per jaar georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Het doel van de NVM Open Huizen Dag is om kopers de mogelijkheid te geven laagdrempelig woningen die te koop zijn te bezichtigen. De verkopers stellen die dag hun woning open voor bezichtiging en als koper kun je gewoon langsgaan zonder dat je eerst een afspraak hoeft te maken. Je kunt als koper op zo’n dag vrijblijvend verschillende woningen bekijken. Traditiegetrouw vindt deze dag plaats op een zaterdag in het voorjaar en het najaar tussen 11.00 tot 15.00 uur. 

 

Wat is het voordeel van deelname aan de NVM Open Huizen Dag?

De NVM Open Huizen dag levert per editie vaak meer dan 100.000 bezichtigingen op. Een open huizen dag is aantrekkelijk voor zowel kopers als verkopers van een huis. Als je op zoek bent naar een huis kun je makkelijk in de regio waar je wilt wonen verschillende huizen zonder afspraak bekijken en met elkaar vergelijken. Omdat de bezoeken vrijblijvend zijn hoeft een bezichtiging niet lang te duren en kun je makkelijk meerdere huizen op een dag bezoeken. 

Maar ook voor de verkopende partijen biedt de NVM Open Huizen Dag unieke kansen. Je kunt namelijk je woning aan een groter aantal geïnteresseerden laten zien. De huizenmarkt is de afgelopen jaren veranderd van een kopers- naar een verkopersmarkt, wat betekent dat er veel mensen op zoek zijn naar een koopwoning, maar dat er weinig aanbod is. Omdat de open huizen dag laagdrempelig is komen er vaak ook latente doorstromers huizen bekijken, wat de kans vergroot dat je je huis snel verkoopt. Informeer bij je NVM makelaar hoe je deze dag tot een succes kunt maken.

 

Wat kost deelname en wat levert de NVM Open Huizen Dag op?

Als je wilt meedoen aan de NVM Open Huizen Dag dan kun je via een NVM makelaar als bijvoorbeeld Easie gratis aangeven dat je mee wilt doen met de NVM open huizen dag. 

De NVM zorgt voor de publiciteit rond het evenement via verschillende kanalen. Huizen worden bijvoorbeeld extra gepromoot op websites als Funda en via social media. De ervaring leert dat in de aanloop naar de NVM Open Huizen Dag dit soort websites veel vaker worden geraadpleegd door mensen die op zoek zijn naar een potentiële koopwoning. De cijfers van de NVM over de vorige NVM Open Huizen Dag wijzen uit van de woningen die hebben deelgenomen 12 weken later 53% was verkocht. Als je dat vergelijkt met woningen die niet hebben deelgenomen aan het evenement was dat 42%.

 

Meedoen aan de NVM Open Huizen Dag op 2 oktober 2021

Het is dus zeer aantrekkelijk voor zowel kopers als verkopers om mee te doen met de NVM Open Huizen Dag op 2 oktober. Omdat de NVM van mening is dat de huidige invulling van open huizen dag in een krappe woningmarkt niet echt goed genoeg uit de verf komt zijn ze bezig met het ontwikkelen van een vernieuwde invulling van het evenement. Wil je ook meedoen met de nieuwe NVM Open Huizen Dag op 2 oktober, laat dat dan snel weten aan je NVM-makelaar.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan