Nieuws Rik Feijen 14 mei 2019

Zelf bezichtigingen doen: 10 tips

Je hebt je huis te koop gezet en er komen kijkers! Maar hoe zorg je ervoor dat de potentiële kopers een goede indruk van je huis krijgen? Met deze 10 handige tips kun je meteen aan de slag!

Wit!

Felle kleuren zijn een risico, misschien vond jij een donkerpaarse kleur mooi. Maar niet iedereen zal deze mening delen. Verf deze muren wit of een neutrale tint, kost een paar tientjes, maar het maakt heel veel verschil.

Smaakgevoelig

Wil je toch last minute een grote investering doen? Investeer dan liever in het dak, de goot, het buitenschilderwerk of de cv-ketel. Je huis verkopen met een nieuwe badkamer of keuken lijkt misschien de kans op verkoop te vergroten, maar je kunt er ook goed de mist mee ingaan. Zowel een badkamer als keuken zijn smaakgevoelig.

Goedkoop restylen

Je huis restylen kan nooit kwaad, maar een nieuwe bank kopen gaat je misschien wat te ver. Op Instagram of Pinterest kun je genoeg goedkope of DIY inspiratie vinden. Dat dat ene leuke gestreepte mandje van de Zeeman komt en het kussen van Kwantum, zal niemand zien.

Opbergmogelijkheden

Geef potentiële kopers de illusie dat je huis vol slimme opbergmogelijkheden zit. Probeer, waar mogelijk, extra opbergruimte te maken door wat planken toe te voegen. Liever niet klussen? Creëer optisch meer opbergruimte door al je kasten half-leeg te houden en sla spullen ergens anders op tot het huis verkocht is.

Verliefd op je huis

Jij bent ooit zelf verliefd geworden op dit huis. Misschien zie je het nu niet meer, maar ga goed na wat dat ook alweer was. Benadruk deze punten en probeer dat gevoel over te brengen. De toekomstige koper moet dit immers ook zien. 

Loop eens een rondje

Niet alleen de binnenkant van je huis verkoopt, niet alleen de buitenkant van je huis, maar ook alles eromheen. Loop er eens een groot rondje omheen. Ga eens vanaf een afstandje kijken. Wat valt je op? Mensen rijden vaak rond in een bepaalde buurt, op zoek naar een huis. Probeer te kijken zoals de kopers doen.

Time het bezoek van de fotograaf

Het liefst laat je je huis fotograferen als het zonnig is, maar heb je nog de tijd? Probeer dan de fotograaf langs te laten komen als het mooi weer is.. Handige tip: zorg ervoor dat niet alle lampen branden, dat suggereert dat het nodig is om overdag de lampen aan te doen.

Leven in de brouwerij

De jassen van de kapstok, alle familiefoto’s van de muren, de badkamer en de keuken leeg. Een opgeruimd huis is een goed idee, maar je kunt het ook overdrijven. Maak van je huis geen showroom en zorg ervoor dat er nog iets van leven te zien is. Ruim zo veel mogelijk persoonlijke spullen op, maar een schilderij aan de muur mag best.

Achterstallig onderhoud

Zorg dat het niet alleen schoon en fris is maar ook dat er zo min mogelijk achterstallig onderhoud is. Dit lijkt vanzelfsprekend maar hoort bij de belangrijkste tips. De kandidaat kopers zijn kritisch, en kijken vaak zaken waar je misschien als verkoper aan gewend bent geraakt. Kleine probleempjes als een deur die klemt of een loszittende trapleuning. Een goed onderhouden huis verkoopt beter.

Werk af

Heb je nog ergens een lelijk plekje op de muur, haal dan even de roller eroverheen. Nog ergens een stuk plint dat mist, plak het even. De meeste mensen komen het liefst in een huis wonen met een warme sfeer, waar weinig aan gedaan hoeft te worden. Zorg dat je dit voor ze hebt gedaan.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan