Ons Willem, Helmond

Maak kennis met Ons Willem

Midden door het hart van het Helmonds centrum, parallel aan de Kanaaldijk, loopt de Zuid-Willemsvaart. Deze handelsroute, die in het begin van de 19e eeuw in opdracht van Koning Willem I is aangelegd, heeft de stad veel economische voorspoed gebracht. Niet voor niets wordt ‘Ons Willem’ ook nu nog geprezen om zijn vooruitziende blik. Zo’n 200 jaar later draagt de vaarroute nog steeds zijn naam.

Binnenkort zingt zijn naam nog meer rond door Helmond. Stam + De Koning is namelijk gestart met de ontwikkeling van grondgebonden woningen en appartementen onder de naam Ons Willem.

Een herkenbaar ensemble omgeven door het groen!
Aan de rand van het Helmonds centrum, op de hoek van Oostende en de Kanaaldijk N.O., ‘woont’ Ons Willem. Op deze locatie, vlakbij de Julianabrug, ligt de locatie waar straks zes woonblokken van ongeveer 185 woningen gebouwd gaan worden. De helft hiervan zijn sociale huurwoningen (Ons Oostende) en de helft hiervan is commercieel (Ons Willem). Vroeger was hier het postsorteercentrum van de PTT gevestigd. Straks is het een fijne woonplek aan de rand van het centrum en vlak aan het water. Bij de Gulden Aa wandel of fiets je zo de natuur in.

Differentiatie in grootte en materiaal
De woonblokken zullen gekenmerkt worden door verschillende woonsferen passend bij de omgeving. De gebouwen aan Oostende en de Kanaaldijk krijgen een levendige en stedelijke allure aan de buitenkant. De hoogteaccenten markeren de woonblokken aan het Kanaal en Oostende met als hoogste punt de hoek richting het centrum en Oranjekade. De woningen genieten van een weids uitzicht over de Kanaalzone en verder.

Differentiatie in grootte en materiaal
Het volume op de locatie vraagt om een duidelijke overgang van de grote stedelijke schaal (aan de Kanaalzone en Oostende) naar de laagbouw aan de ecologische zone (aan het water de Aa in het oosten). Hier staan de woongebouwen met de voeten in de natuur. Een informeel karakter, uitbundig groen en een autoluwe zone zijn hierbij uitgangspunt.
Hoe dichter je bij de Gulden Aa komt, des te groener wordt de omgeving. Het park in het midden van het gebied verbindt de ecologische zone van de Gulden Aa in het oosten met het Kanaal in het westen.

Features
Status
in preparation
Price
n.n.b.
Contact

Meer weten over dit prachtige project? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

vb&t Makelaars Nieuwbouw
nieuwbouw@vbtmakelaars.nl 088 5454645
Contact over dit plan