42+

Gerwenseweg 34

5708 EK Helmond

Deze veelzijdige prachtig verbouwde twee-onder-één kapwoning met aanbouw en vrijstaande garage is zeker een bezichtiging waard!

Enkele kenmerken die bij de woning passen:

- Ligging nabij de Stiphoutse Bossen;
- Begane grond en 1e verdieping gerenoveerd in 2021 / 2022;
- Luxe keuken en badkamer;
- Zeer ruime uitgebouwde woonkamer met open haard;
- Ruime oprit (meerdere auto’s) en vrijstaande garage;
- 3 slaapkamers en inloopkast;
- Potentie voor 2 extra slaapkamers op de 2e verdieping.

Wonen in Stiphout, met alle basisvoorzieningen op loopafstand van de woning. Ook het stadscentrum van Helmond, NS stations Centraal, 't Hout en Brandevoort, Elkerliek ziekenhuis en Nuenen bevinden zich op korte afstand. Eindhoven is met circa 10-15 minuten bereikbaar. Stiphout beschikt over twee basisscholen en ook de middelbare scholen van Helmond zijn op fietsafstand gelegen. Daarnaast heeft Stiphout een rijk verenigingsleven op het gebied van o.a. sport. Kortom: een veelzijdig ‘dorp’ binnen Helmond.

Op de begane grond bevinden zich onder andere de uitgebouwde woonkamer met open keuken en bijkeuken met douche. De 1e verdieping is ingedeeld met 3 slaapkamers, inloopkast en ruime badkamer. De 2e verdieping biedt potentie voor extra (slaap)kamers en is thans in gebruik als bergzolder.

ALGEMEEN

BEGANE GROND

Entree
Middels de oprit en het looppad door de voortuin komt u bij de voordeur die toegang geeft tot de hal. Aan deze hal grenzen de geheel vernieuwde meterkast en de open trapopgang naar de 1e verdieping. De fraaie stalen deuren brengen u naar de woonkamer en keuken. De vloer is voorzien van authentieke tegelvloer.

Woonkamer
Bij het betreden van de woonkamer zal de ruimte en het vele lichtinval u direct opvallen. De grote raampartij aan de voorzijde biedt het uitzicht over de voortuin en het straatbeeld. Via de openslaande tuindeuren aan de achterzijde staat de kamer direct in contact met de achtertuin.

Met een grootte van bijna 50 m² kunt u hier een zeer ruime zit- en eethoek plaatsen. De houtkachel biedt extra sfeer en warmte in de koudere dagen. De wanden en het plafond zijn voorzien van strak stucwerk en de vloer met vloerverwarming van een fraaie pvc vloer.

Keuken
De keuken staat in open verbinding met de woonkamer en geniet dezelfde wand-, plafond- en vloerafwerking als de woonkamer. Bij de recente verbouwing is de keuken in open verbinding gebracht met de woonkamer, waardoor u het idee heeft van een leefkeuken.

Bij de raampartij, met uitzicht op de oprit, is de wandopstelling geplaatst met een fraai werkblad met geïntegreerde spoelbak. De koelkast, oven en vaatwasser zijn hier geplaatst en de vaste bergkast biedt extra opslagruimte. Aan de zijde van de woonkamer is een ruim kookeiland met de inductie kookplaat en geïntegreerde afzuiging aanwezig. Het werkblad biedt een fijne werkruimte en aan de zijde van de woonkamer heeft u de gelegenheid om zitkrukken te plaatsen.

Portaal en toiletruimte
Het portaal fungeert als tussenruimte tussen de keuken, woonkamer en bijkeuken. De moderne gerenoveerde toiletruimte met wandcloset en fonteintje is hier bereikbaar.

Bijkeuken - badkamer
Deze bijkeuken vormt de 'achterom' bij de woning en biedt de extra aansluitmogelijkheid voor de wasmachine en droger. Tevens er een douche gerealiseerd.

Garage
In deze vrijstaande garage kan een auto geplaatst worden, waarbij de dubbele houten aan de oprit zijde de toegang kan bieden. Ook als bergruimte voor de fietsen en tuinspullen is deze ruimte ideaal. De loopdeur aan de achterzijde brengt u naar de achtertuin.

1E VERDIEPING

Via de trap komt u op de overloop welke toegang geeft tot de 3 slaapkamers en de badkamer. Tevens grenst de bergkast met aansluitingen voor de wasmachine en droger aan deze overloop. De wanden en het plafond zijn strak gestukadoord en de vloer is zowel op de overloop als slaapkamer voorzien van luxe laminaat. De volgende trapopgang brengt u naar de 2e verdieping.

Slaapkamer I
Deze eerste (slaap)kamer aan de voorzijde biedt met een grootte van circa 8,5 m² de ruimte voor een eenpersoons slaapkamerinrichting. Thans wordt deze kamer als werkkamer gebruikt.

Slaapkamer II
Over de volledige diepte van de woning ligt deze slaapkamer met eigen inloopkast. Aan de voorzijde ligt de inloopkast van circa 7,5 m² groot en aan de achterzijde de slaapkamer circa 11,5 m². Een meer dan volwaardige tweepersoons slaapkamer!

Slaapkamer III
Ook aan de achterzijde ligt de 3e slaapkamer welke thans als sportkamer in gebruik is. Met een grootte van circa 7,5 m² biedt deze slaapkamer gelegenheid voor een volwaardige eenpersoons slaapkamerinrichting.

Badkamer
Wat een ruimte en luxe! In 2021 is deze badkamer verbouwd, waarbij gekozen is voor een zeer fraaie en moderne afwerking. Naast het ligbad en toilet (wandcloset) beschikt deze badkamer over de dubbele wastafel met badmeubel en de inloopdouche met sunshower en regen- en handdouche. De raampartij verzorgt naast daglicht ook ventilatie evenals de mechanische ventilatie.

2E VERDIEPING

Via de vaste trap bereikt u de zolderkamer die thans in gebruik is als bergzolder. Door de grootte is het mogelijk om een of twee extra (slaap)kamers te realiseren. De opstelling van de cv ketel is hier aanwezig.

TUIN

De privacy biedende achtertuin is gelegen op het noorden / noordwesten. Bij de aanbouw is het terras gelegen. Verder is de tuin aangelegd met plantenborders en een gazon en met een vrije achterom bereikbaar.

ALGEMEEN

De woning is gebouwd in 1965. De kozijnen zijn zowel in hout als kunststof uitgevoerd, grotendeels met dubbele beglazing. Vanaf 2021 is de woning op de begane grond en de 1e verdieping nagenoeg geheel verbouwd. Daarbij is de begane grond, op de hal geheel voorzien van vloerverwarming en is een extra verzwaringsbalk aangebracht in het plafond in de woonkamer. De elektrische bedrading is (met uitzondering van de bijkeuken en garage) vernieuwd evenals de meterkast (12 schakelaars en aparte kookgroep). De aansluiting voor een elektrische laadpaal is eveneens een losse groep met drie fasenstroom.

Het platdak van de aanbouw is geïsoleerd en vernieuwd in 2021. De cv ketel is in 2022 verplaatst naar de 2e verdieping, waarbij een Remeha CW5 ketel geplaatst is.

Kortom: bent u op zoek naar een ruime en verrassende twee-onder-één kapwoning in Stiphout? Bel ons dan voor een bezichtiging.

Build
Object type
Woonhuis
New / existing
Existing construction
Year of construction
1965
Roof type
Zadeldak
Surfaces and capacity
Living area
169 m²
External storage space
21 m²
Volume
582 m³
Status
Available
Asking price
€ 569.000,-
download brochure watch video
Contact
vb&t Makelaars Helmond
helmond@vbtmakelaars.nl 0492 505510 Get in touch with us