Nieuws Anne Fleur Kolthof 17 oktober 2023

Beschikbare Starterslening Gemeente Den Bosch

Goed nieuws!

Per 16 oktober biedt gemeente Den Bosch een steuntje in de rug voor starters op de woningmarkt. Zo zijn er per deze datum anno 2023 weer startersleningen te verkrijgen, maar hoe zit dat?

Het kopen van je eerste huis is een spannende mijlpaal in het leven, maar het kan ook een financiële uitdaging zijn. De gemeente Den Bosch begrijpt de moeilijkheden waarmee starters op de woningmarkt te maken hebben en heeft daarom de Starterslening in het leven geroepen.

Dit financiële instrument biedt een helpende hand aan mensen die voor het eerst een huis willen kopen in deze mooie stad. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de beschikbare Starterslening van de gemeente Den Bosch, wat het inhoudt en hoe je ervoor in aanmerking komt.

Wat is de Starterslening?

De Starterslening is een initiatief van de gemeente Den Bosch in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Het is bedoeld om beginnende huizenkopers te ondersteunen door het overbruggen van het verschil tussen de aankoopprijs van een huis en het bedrag dat zij kunnen lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Deze lening is specifiek ontworpen om het voor jonge huishoudens, die voor het eerst een woning aanschaffen, gemakkelijker te maken.

Hoe werkt die Starterslening?

De looptijd van de Starterslening is 30 jaar. De rente staat voor de eerste 15 jaar vast, daarna wordt de rente herzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld. Met de SVn Starterslening heb je de eerste drie jaar geen maandlasten. Als je inkomen het toelaat, betaal je na drie jaar wel rente en aflossing. Je sluit de lening af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dat geeft extra zekerheid. De Starterslening is maximaal 20% van de koopprijs van een woning tot maximaal €30.000.    

Aanvraagprocedure starterslening

Natuurlijk zijn er bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de Starterslening in Den Bosch. Enkele belangrijke voorwaarden zijn:

  • Je bent ouder dan 18 jaar en jonger dan de pensioengerechtigde leeftijd.

  • Je koopt je eerste huis in Den Bosch.

  • Je voldoet aan de inkomensgrenzen en kunt aantonen dat je de hypotheeklasten kunt dragen.

  • Je kunt een maximum bedrag lenen van maximaal 20% van de koopprijs van de woning (tot 30.000 euro).

Het aanvragen van de Starterslening verloopt via de gemeente Den Bosch. Je kunt contact opnemen met de gemeente voor meer informatie over de precieze voorwaarden en het aanvraagproces. Het is verstandig om dit te doen voordat je een huis gaat kopen, aangezien de lening een belangrijke rol kan spelen bij de financiering van je woning.

Aankoopbegeleiding nodig? Jouw aankoopmakelaar Rudy staat voor je klaar!

Rudy Welbergen.png

Financiële steun in woningmarkt

De Starterslening van de gemeente Den Bosch is een waardevol instrument voor beginnende huizenkopers die wat extra financiële steun kunnen gebruiken. Het biedt de mogelijkheid om een eerste woning te kopen zonder dat je meteen alle financiële lasten hoeft te dragen.

Dit maakt het proces van het betreden van de woningmarkt toegankelijker en draagt bij aan de droom van velen om een eigen huis te bezitten. Als je overweegt om je eerste huis in Den Bosch te kopen, is de Starterslening zeker iets om te overwegen en te onderzoeken. Het is een stap in de goede richting om de woningmarkt toegankelijker te maken voor jonge huishoudens in deze prachtige stad.

Nog meer financiële steun adviezen? Wij hebben een onafhankelijke hypotheekadviseur waar je mee in contact kunt komen!

Inschrijfformulier om lening aan te vragen?

Dan verwijzen wij je graag naar de gemeentelijke website, waar je hier direct het aanvraagformulier in kunt vullen.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan