Nieuws Anne Fleur Kolthof 13 maart 2024

Eindelijk een pand voor je horecaonderneming?

Misschien heb je er al jaren van gedroomd of ben je al een tijd op zoek geweest naar een geschikt pand voor je horecadroom. Eindelijk is het dan zover. Natuurlijk wil je er een groot succes van maken. Vergunningen geregeld en contracten afgesloten? Dan wordt het tijd voor de inrichting. Wij hebben een handige checklist voor je opgesteld van items die je absoluut niet mag missen.

IJsblokjesmachine

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is toch heel belangrijk. Met een ijsblokjesmachine kun je gegarandeerd heerlijke koele drankjes serveren. Een essentieel punt voor elke horecaonderneming, want geen enkele klant wordt blij van lauwe frisdrank of cocktails. Bovendien is het geluid van de blokjes in het glas extra feestelijk!

Horecakoelkast

Een horeca koelkast is een essentieel onderdeel van elke onderneming met en keuken. Alleen dan kun je ervoor zorgen dat je klanten kwalitatief hoogwaardige producten krijgen die lekker vers zijn. Daarbij is het overigens ook de snelste manier om te voldoen aan de eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Een dergelijke koelkast is voor jezelf ook veel handiger; je kunt erin gaan en hebt alle ruimte om de producten die erin liggen te labelen en ordenen.

Vrieskist

Investeer in een energiezuinige vrieskist of -kast om voedsel op de juiste temperatuur te bewaren en kosten te besparen. Met een goede, professionele vriezer heb je de mogelijkheid om in te springen op aanbiedingen bij horecagroothandels voor bijvoorbeeld vlees en vis. Omdat je het kunt invriezen, kun je groot inkopen en op die manier besparen op je inkoopkosten.

Oven en gasfornuis

Wanneer je ook eten serveert aan je gasten, is een professionele oven en gasfornuis cruciaal voor het bereiden van de gerechten. Zorg ervoor dat deze apparaten goed werken en voldoen aan de behoeften van je keuken.

Keukenmachines

Keukenmachines vergemakkelijken je werk in de keuken en zorgen voor tijdwinst. Denk aan blenders, snijmachines en andere apparatuur die het bereidingsproces efficiënter maken.

Grillplaat

Als je gerechten met gegrilde ingrediënten serveert, is een grillplaat onmisbaar. Het is een handig attribuut om snelle, gezonde maaltijden te bereiden. Je kunt er op grillen, maar ook op ‘roerbakken’. Dus bereid je snel en eenvoudig een gerechtje met bijvoorbeeld garnalen en roerbakgroenten, biefstuk met ui en champignons, of gegrilde kipsateetjes met paprika en ui.

Koffiezetapparaat of koffiemachine

Een apparaat waarmee je kwaliteitskoffie zet is een essentieel onderdeel van elke horecaonderneming. Koffie van slechte kwaliteit zal zeker niet gewaardeerd worden door je klanten, terwijl een goede kop koffie juist reden is om terug te komen. Lekkere koffie met een lekker koekje of chocolaatje erbij is een laagdrempelige manier van klantenbinding. Daarbij zal je personeel (en jijzelf) een goede koffie ook weten te waarderen.

Bar

Het is uiteraard enigszins afhankelijk van het soort onderneming dat je runt, maar eigenlijk is geen enkel respectabel horecabedrijf compleet zonder een bar. Kies een model dat past bij de stijl van je interieur en die voldoende ruimte biedt voor alle items die je erin wilt verwerken. Denk aan een biertap, koffieapparaat, barkoeling, spoelbak of afdruipgedeelte. Aan de kant van de klanten moeten stevige, stijlvolle barkrukken worden geplaatst die comfortabel zitten. Je gasten zullen daar zeker blij mee zijn.

Kassa en mobiel betalingssysteem

Een goede computer en kassa om alle betalingen te kunnen verwerken, mogen ook niet ontbreken. Er zijn altijd klanten die contant betalen, maar tegenwoordig kun je niet meer zonder een mobiel pinsysteem. Waar het op neer komt is dat je als ondernemer voldoende betaalmethoden moet bieden, terwijl je het voor jezelf en je administratie zo praktisch mogelijk maakt. Zoek daarom uit welke systemen het beste werken in jouw geval.

Professionele afwasmachine

Op zich is er natuurlijk niks mis als je ervoor kiest om met de hand af te wassen, maar je bespaart jezelf een heleboel tijd, geld en moeite als je investeert in een goede, professionele afwasmachine. Het scheelt je ruimte, personeelskosten en zorgt ervoor dat je borden, bestek en glazen hygiënisch schoon zijn.

Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten, zoals een gewone vaatwasser, een  glazenspoelmachine en een doorschuifvaatwasser. Bekijk welke opties voor jou de beste keuze zijn en zorg voor een hygiënische en adequate reiniging van je servies, glazen en bestek. Zo ben je altijd voorzien van schone items om je dranken en gerechten te serveren.

Kies voor hoogwaardige, energiezuinige apparatuur

Of je nu een zakelijke hypotheek afsluit of een huurpand hebt, voor je horecaonderneming is het belangrijk om je apparatuur en inrichting weloverwogen te kiezen. Ga voor stijlvolle, sterke tafels en stoelen en investeer in moderne, efficiënte apparatuur om je maandelijkse kosten te verlagen en duurzaam te werken. Zorg ervoor dat je deze essentiële apparatuur hebt om je horecaonderneming succesvol te runnen!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan