Nieuws Anne Fleur Kolthof 31 januari 2024

Energielabel van huizen binnen de expat woningmarkt

Expats vinden comfort en duurzaamheid steeds belangrijker. Terecht, want het energielabel van een huis speelt een cruciale rol in de beslissing om wel of niet een woning aan te kopen. Speciaal voor deze doelgroep bieden we hulp bij het ingewikkelde aankoopproces, waarbij we als aankoopmakelaar, in eerste instantie zelfs kosteloos, de juiste adviezen kunnen geven in de huidige woningmarkt. Vraag hier direct je kosteloze aankoopbegeleidingsgesprek aan bij ons op één van onze makelaarskantoren.

Energielabel A of B

De trend die we anno 2024 niet meer mogen negeren. Deze woningen vind je wellicht terug in ons huidige woningaanbod. Check het energielabel, zodat je weet welke vervolgstappen je kunt ondernemen. Het geeft namelijk niet voor niets aan hoe duurzaam de woning is. Hierbij geldt: label G = zeer onzuinig en label A zeer zuinig. Het geeft aan hoe toekomstbestendig de woning is. Ben je opzoek naar een label A++++ energiezuinige woning? Neem dan contact op met vb&t Nieuwbouw Makelaars.

Duurzaamheid?

Hecht jij veel waarde aan lage energierekeningen? wooncomfort en een ecologische voetafdruk? Dan adviseren wij je goed te letten op het energielabel. Op lange termijn ervaar je absoluut de lonende voordelen hiervan. 

Voordelen van een goed energielabel?

Hierbij geven we je inzage in de voordelen van een hoog energielabel (A, B). 

Lagere energiekosten: deze woningen zijn goed geïsoleerd en hebben veelal energiezuinige verwarmings- en koelsystemen. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op de energierekeningen.

Wooncomfort: in de zin van een constante temperatuur door een goede isolatie en geavanceerde verwarmings- en koeltechnieken. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in je woning, ongeacht het weer.

Hogere marktwaarde: Energiezuinige woningen worden steeds populairder en merken wij als makelaar in regio Helmond, Eindhoven en ‘s Hertogenbosch. 

We krijgen steeds vaker vragen over de voordelen van hoge energielabels als aankoopmakelaar, omdat deze woningen een hogere marktwaarde kennen. 

Beperkte afhankelijkheid van energieleveranciers

Vastzitten aan een leverancier met de vaste hoofdprijs? Nee, met een energielabel is de woning vaak uitgerust met zonnepanelen of andere systemen om hernieuwbare energie op te leveren, waardoor afhankelijkheid van traditionele leveranciers vermindert.

Mogelijkheden tot subsidies?

Bij het verduurzamen van woningen zijn er vaak subsidies en financiële regelingen beschikbaar. Om hierachter te komen verwijzen wij je graag naar onze hypotheekpartner Freek Hypotheek. 

Betere luchtkwaliteit

Energiezuinige woningen hebben vaak een goed ventilatiesysteem. Dit zorgt voor een goede luchtkwaliteit, wat overigens bijdraagt aan je gezondheid. 

Lager energielabel: wat nu?

Je kunt je woning verduurzamen. Er zijn namelijk niet voor niets financiële mogelijkheden die het makkelijker maken. In Nederland kunnen kopers een extra hypotheek krijgen voor energiebesparende maatregelen. Wil je weten hoeveel je extra kunt lenen? Dan verwijzen wij je graag naar onze hypotheekpartner Freek Hypotheek. 

Slimme zet: upgrade een laag energielabel

Zie je een woning die voldoet aan je woonwensen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om extra geld te lenen voor de verduurzaming van deze woning. Je behoudt de focus op duurzaamheid en de waarde van je woning stijgt en je draagt bij aan het noodzakelijk verduurzamen van onze wereld. 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan