Nieuws Anne Fleur Kolthof 30 september 2023

Geldbesparende keukentrends: tips voor slimme kopers

Een fijne keuken is zo belangrijk. Je bent hier elke dag en er is niets zo vervelend dan gefrustreerd te zijn in je eigen keuken. Dit kan komen door een onhandig design, een gebrek aan ruimte, slechte apparatuur of het feit dat jij je keuken gewoon niet mooi vindt.

Hoe dan ook, een nieuwe keuken is niet goedkoop. Het is een investering, die zeer zeker de moeite waard is, maar niet iedereen kan zomaar even duizenden euro’s neertellen om de keuken te vernieuwen. Dit is hartstikke begrijpelijk, maar dit betekent niet dat je zomaar moet accepteren dat je moet leven met een keuken waar je ongelukkig van wordt.

In deze blog lees je daarom alles over het vernieuwen van je keuken met een beperkt budget. 

Een leuke keuken voor een nog leukere prijs 

De eerste tip is misschien wat voor de hand liggend, maar toch heel belangrijk. Begin eens te kijken op marktplaatsen voor goede tweedehands keukens. Soms zijn er mensen die een nieuwe keuken kopen, terwijl de oude keuken nog in prima staat is. Deze keukens worden dan verkocht en zo kun jij makkelijk een goedkope keuken scoren. Soms zijn er wel wat kleine beschadigingen, maar dit kun je makkelijk oplossen met een likje verf.

Een tweede tip is zelf aan de slag te gaan. Klusjes zoals verven of het vervangen van handgrepen, zijn heel simpel en kunnen een groot verschil maken in je keuken. Houd online verschillende aanbiedingen en acties in de gaten, dagen zoals Black Friday bijvoorbeeld zijn ideaal om bepaalde producten te scoren met hoge kortingen. Ook op andere tijden van het jaar zijn er vaak goede acties en kortingen te vinden als je bereid bent om even te zoeken.

De laatste tip is: hou het simpel. Iedereen houdt van mooie spulletjes, maar vaak wordt er veel meer gekocht dan nodig. Dit zorgt met name voor onnodige rotzooi en een gebrek aan overzicht. Koop liever minder spulletjes, maar dingen die je echt mooi vindt en iets toevoegen aan je keuken, dan een hele hoop spullen die eigenlijk helemaal niet tot hun recht komen in zo’n overvolle keuken.  

Stijl en schoonheid hoeft geen kapitalen te kosten 

Veel mensen denken dat duur automatisch betekent dat iets mooier is. Dat is absoluut niet waar. Een keuken draait om sfeer, het moet een fijne plek zijn waar je lekker je ding kunt doen. Functionaliteit is belangrijk, maar je hoeft echt geen duizenden euro’s uit te geven om een fijne keuken te hebben.

Focus op de dingen die echt belangrijk zijn en neem de tijd om goed te zoeken naar leuke aanbiedingen en acties. Hoe komt jouw droomkeuken eruit te zien? Denk ook eens na over de voordelen van een open keuken. Dit is een geweldige manier om de keuken te verbinden met de rest van het huis! 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan