Nieuws Anne Fleur Kolthof 1 februari 2024

Het centrum van Helmond en haar toekomstplannen

Zie jij het al voor je? Genieten van het uitzicht op het Helmondse kanaal, zonder dat je uit hoeft te kijken voor auto’s, waardoor je nog meer woongenot ervaart in het centrum van Helmond. De komende 5 jaar gaat er énorm veel veranderen en wij nemen je mee in de toekomstplannen van Gemeente Helmond. 

Plannen voor een bruisend stadscentrum in Helmond

Het horecapaviljoen de Burgemeester Geukerspark staat er nu nog verlaten bij, omdat er nog geen uitbater is gevonden. Wat als er straks meer woonkansen komen in een straal van 100 meter rondom het stadspark? Tal van nieuwe woningen, een groen park, extra bruggen en een fiets- en wandelboulevard.

Veiligheid voor bediening en ruimte voor terrasbezoekers

Tegenwoordig doet de bediening haar best om niet van de sokken gereden te worden, ook de terrasbezoekers moeten tot op de dag van vandaag alert blijven, omdat er een fietspad grenst aan diverse uitgaansgelegenheden. Aan de overkant krijgen de fietsers een ruimer fietspad, zodat een deel van Kanaaldijk Noord West wordt omgebouwd tot een veilige fiets- en wandelzone.

Hoe bereik je dan ons makelaarskantoor?

Via de fietsbrug parallel aan de Kasteel-Traverse bezoek je aan de andere kant het water. Een stukje van de Steenweg, waar het kantoor van vb&t Makelaars gevestigd zit, wordt autovrij waardoor er meer ruimte vrijkomt voor voetgangers.

In een later bericht komen wij terug met een uitgebreide routebegeleiding naar ons makelaarskantoor en uiteraard op welke plekken onze bezoekers het beste kunnen parkeren. 

Helmond toekomstplannen vbtmakelaars.nl (5).png

Ter hoogte van de Waardstraat komt een autobrug over het kanaal. Via deze aanbevolen route kunnen de bewoners van de appartementen De Weef hun woningen bereiken nabij het Geukerspark. Ook bewoners van Oranjekade kunnen op deze manier hun woningen bereiken.

Route naar het hart van Helmond 

De nieuwe brug van de Kanaaldijk Noord West naar de Waardstraat wordt grotendeels de route van bezoekers die het centrum van Helmond willen bereiken. De Elzas Passage wordt uitgebreid met parkeerplekken onder het Piet Blomplein. Deze parkeergelegenheid krijgt een andere ingang nabij de Torenstraat. Met als uitkomst dat de Watermolenwal autovrij wordt gemaakt. 

Helmond toekomstplannen vbtmakelaars.nl (4).png

Wonen boven de Helmondse C&A

Het Burgemeester Geukerspark groeit 'vast' aan het Piet Blomplein. Op dit plein, nabij de bibliotheek, komen zo’n 265 huur- en koopwoningen. De City Sporthal, het oude postkantoor en de Marktstraat en Binderseind worden de panden verbouwd tot appartementen.

Op de markt krijgt het pand van C&A een nieuwe uitstraling mede dankzij architect: JYB Architecten. De ruimtes boven deze kledingzaak worden omgebouwd tot 44 huurappartementen. De straat achter de markt, De Zuid-Koninginnewal, wordt hierbij eenrichtingsverkeer. 

Helmond toekomstplannen vbtmakelaars.nl (2).png

Helmond toekomstplannen vbtmakelaars.nl (1).png

Park bij de Watertoren

Aan de andere zijde van het centrum wordt binnenkort een begin gemaakt aan de aanleg van het 25 Septemberpark, nabij de watertoren en AH XL. Met als doel meer vermaak en ontspanning creëren voor zowel jongeren, als de senioren en alle leeftijdscategorieën hiertussen. De laatste ins & outs worden in 2024 met de omwonenden besproken en zodra deze keuzes zijn gemaakt, starten werkzaamheden. 

Aan de overkant van het nieuwe Septemberpark, de Julianabrug en het kanaal, is een terrein aan de centrumzijde. Dit terrein ligt te wachten totdat de bouwwerkzaamheden starten. Op het perceel van het oude postsorteercentrum willen Woonbedrijf en Stam + De Koning tweehonderd sociale huur- en koopwoningen bouwen.

Helmond toekomstplannen vbtmakelaars.nl (3).png

Bronvermelding: Bianca Clerx, ED.
Bovenstaande copyright-afbeeldingen zijn in samenspraak met Gemeente Helmond gebruikt.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan