HuizenmarktNieuws Anne Fleur Kolthof 6 december 2022

Hypotheekrente: weer een daling!

Benieuwd wat de huidige rentedaling voor jou in kan houden? Lees dit artikel waarbij jij wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van hypotheekrentes.

Daling in hypotheekrente: prettig voor huizenkopers!

Voor huizenkopers een spannende tijd: kopen? Of toch nog even wachten? De afgelopen maanden zien we beweging in de hypotheekrente. Als we naar afgelopen week kijken dan zien we een verlaging van 0,08 procent in één week tijd. De laagste NHG rente voor 10 jaar vast is nu 4,02 procent.

Hypotheek afsluiten: liever 10 jaar

De vaste 10-jaars hypotheekrente is vooralsnog populairder dan de hypotheek die je voor 20 jaar kunt afsluiten. Fijn om langer duidelijkheid te hebben over de hoogte van je rente en daarmee ook over je vaste hypotheeklasten.

Terugblik renteontwikkelingen 2022

Tegen het einde van het jaar mogen we terugblikken op de renteontwikkelingen. Hieruit kunnen we concluderen dat de rentes enorm snel zijn toegenomen in de afgelopen 3 kwartalen. In het 4e kwartaal ervaren we meer rust op de rentemarkten. Voor nu is er een kleine dalende trend te herkennen. Echter zijn deze rentes deze ten opzichte van vorig jaar circa 3 procent hoger.

Blijf op de hoogte van de vb&t Makelaars nieuwspagina, zodat je geen enkele ontwikkeling mist!

Hypotheken: Freek doet het anders

Een goed hypotheekadvies is meer dan alleen de laagste rente. Freek Hypotheek is volledig onafhankelijk. Zij vergelijken onafhankelijk hypotheken, rentetarieven en voorwaarden van vrijwel alle aanbieders.

Ze nemen jouw persoonlijke situatie en toekomstplannen hiervoor als uitgangspunt. Zo vinden ze een hypotheek die bij je inkomen en je nieuwe huis past. Freek Hypotheek zorgt voor betaalbare, verantwoorde maandlasten en voorwaarden die passen bij jouw persoonlijke situatie. Nu, maar ook later.

Speuren op huizensites, daadwerkelijk woningen gaan bekijken: net zolang totdat je dat ene mooie huis gevonden hebt. En dan komt onherroepelijk het moment dat je naar de financiën moet gaan kijken. Maar waar begin je?

En hoe zorg je ervoor dat je hypotheek ook na het afsluiten ervan up-to-date blijft? Freek begeleidt huizenkopers vanaf de eerste oriënterende stappen online tot aan de laatste aflossingsverplichting.

Vriendelijk en persoonlijk. Dat betekent dat Freek gedurende de hele looptijd van de hypotheek actief contact houdt met haar klanten. En dat is een geheel nieuwe aanpak in de wereld van hypotheken.

Wens je advies over je hypotheek? Freek Hypotheek staat voor je klaar!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan